Jste perfekcionista, nebo loudal? Co na vás prozradí způsob, jakým jíte?

  • Jste perfekcionista, nebo loudal? Co na vás prozradí způsob, jakým jíte?
    20. října  2015 
     06:00

    Čím dál víc lidí se zamýšlí nad tím, jestli tělu dopřáváme kvalitní potraviny. Zajímavý je i způsob, jakým potraviny konzumujeme. Ten o nás může leccos prozradit. Jak souvisí vaše jídelní návyky s povahou? Co o vás říká způsob, jakým jíte?

  • Loudal

    Rozhodně si k obědu v restauraci nedávejte pouze zeleninový salát. Nezasytí vás to a budete mít brzy hlad.
    Autor: Shutterstock.com
    Každý jsme to zažil: většina lidí u stolu již dávno dojedla, jen jeden či dva si dokážou bez ohledu na ostatní udržet své tempo. Pro někoho mohou být loudalové, pro jiného ovšem gurmáni. Podle Julieta Boghossiana, experta na chování a jídlo z Los Angeles, umějí tito lidé žít okamžikem a vychutnat si ho, a to bez ohledu na to, co si v tu chvíli myslí ostatní. Také patří mezi ty, kteří sebe a své potřeby vždy upřednostní před potřebami druhých. Často mívají tendence mít vše pod kontrolou. Rádi se obklopují kvalitou, kterou dokážou ocenit.
  • Hltoun

    Ačkoliv to možná někoho překvapí, jedním z nejméně tučných mas je zvěřina.
    Autor: Shutterstock.com
    Tito lidé jsou se svým jídlem hotovi zpravidla ve chvíli, kdy ostatní jsou sotva v polovině. Tito lidé umějí bojovat o každou vteřinu svého života a pro každou najdou využití nejméně ve dvou oblastech. Umějí dělat několik věcí najednou, jsou ambiciózní, cílevědomí, otevření novým možnostem, bohužel bývají také dost netrpěliví a nezřídka střídají své priority. Příliš rychlá konzumace potravin navíc není zdravá, takže si často koledují o civilizační nemoci.
  • Dobrodruh

    Mořské řasy wakame jsou plné bílkovin a pomůžou vám při hubnutí.
    Autor: Shutterstock.com
    Někteří lidé milují výzvy a s radostí si dávají neobvyklé kombinace jídel nebo si dopřávají extrémní gastronomické zážitky. Člověk, který zkombinuje chutě, u kterých se jemnějším povahám může lehce zvednout žaludek, bude odvážný i v životě: rád zkusí nové a neprobádané cesty, žádné riziko ho neodradí od uskutečnění jeho plánů. Je otevřený vůči novým zkušenostem a nerad setrvává v bahnitých a stojatých vodách vlastní pohodlnosti.
  • Vybíravá osoba

    Nezvladatelných chutí na sladké se zbavíte třeba i tím, že vyměníte rafinované cukry za kvalitní čokoládu, které nesmíte takové množství.
    Autor: Shutterstock.com
    Vybíravý člověk ještě nevyrostl ze svého dětství: zatímco děti svou vybíravost dávají najevo tím, že mají seznam toho, co nejedí, vybíraví dospělí si dávají jen to, co bezpečně jedí. Nic nového, nic jiného, tady si vždycky dá krevety a basta. Pokud by snad měli ochutnat něco na doporučení, tak jedině s dresinkem vedle v misce nebo raději bez rajčat. Podle Julieta Boghossiana jde často o lidi, kteří jsou sami sebou vnitřně nejistí. Jsou rádi mezi ostatními, rádi se baví, ale nikdy ne mimo svou komfortní zónu. Nemají rádi změnu, a pokud něco funguje, budou se toho držet do konce života.
  • Systematik

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Tito lidé jedí z jídla vždycky jen jeden druh potraviny a teprve po jeho zkonzumování se vrhnou na další. Jde o lidi vysoce orientované na detail. Jejich kroky v životě jsou vždy promyšlené, i když okolí často jejich myšlenkovým pochodům nerozumí. Mají bohatý vnitřní svět, bývají to poměrně nezávislé osoby.

/
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji