Hubněte podle toho, kde se vám ukládá tuk. Co je pro vás nejefektivnější?

  • Hubněte podle toho, kde se vám ukládá tuk. Co je pro vás nejefektivnější?
    22. února  2022 
     06:00

    Někdo přibírá hlavně na břiše, jiný celkově kolem pasu, u dalších jsou problematické partie hýždí a stehen. Na to, kde se vám ukládá tuk, má mimo jiné vliv váš životní styl a také stravování. Podívejte se na obrázek a zjistěte, kde se ukládá tuk vám a co změnit, aby se vám lépe nadváhy zbavovalo.

  • Po celém těle, hlavně v horní polovině

    Autor: red
    Jedná se o nejčastější typ obezity. Pokud se vám ukládá tuk zejména v horní polovině těla, přijímáte příliš mnoho kalorií, a to především cukrů. Tady pomůže změna jídelníčku – omezení sacharidů – a pohyb. Začněte třeba tím, že zkusíte chodit alespoň třicet minut denně svižnou chůzí. Kolik cukrů denně sníst, si přečtěte zde.

     

    Video se připravuje ...
    Šéfredaktorka časopisu Dieta: Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy • VIDEO: Videohub

  • Oblast pasu

    Autor: red
    Pokud se vám ukládá tuk především v oblasti břicha a pasu, možná máte tendenci řešit stres nebo úzkosti jídlem. Něčím sladkým, chipsy pro potěšení, skleničkou alkoholu. Zkuste proti úzkostem bojovat jinak: můžete je například rozdýchat nebo rozchodit.

     

     

     

  • Oblast hýždí

    Autor: red
    Pokud se vám tuk ukládá především v oblasti hýždí, viníků může být hned několik: strava přespříliš bohatá na lepek, sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu. Někdy je tento typ obezity spojován i s hormonální nerovnováhou. Zkuste omezit – ne úplně vynechat – pečivo, těstoviny, vyhněte se kouření i pití alkoholu.

     

     

  • Oblast břicha

    Autor: red
    Pokud se vám hromadí tuk především v přední části břicha, zaměřte se na bílkoviny. Zvyšte jejich příjem a omezte tuky. V kombinaci s vhodným cvičením vám pomohou budovat svaly a zpevňovat břišní stěnu. Vyhýbejte se kouření, můžete být náchylní k problémům s dýcháním.

     

     

     

    Video se připravuje ...
    Jógou pro pevný střed těla - cvičte s časopisem Dieta • VIDEO: Videohub

  • Dolní část těla

    Autor: red
    Tento typ postavy je často podmíněn geneticky. Určitě pomůže zvolit vhodný jídelníček, ideální je konzultovat ho s výživovým poradcem. A určitě vám prospěje, pokud budete pokud možno všechny schody, které za den potkáte, zdolávat po svých.

     

     

     

    Chcete trvale zhubnout? Zbavte se těchto čtyř zlozvyků!

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: iStock.com/ccmixter.org

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji