Pět kilo za třicet dnů a váhu si poté udržet? Žádný problém, víme, jak na to!

  • Pět kilo za třicet dnů a váhu si poté udržet? Žádný problém, víme, jak na to!
    5. září  2015 
     06:00

    Léto oplývá nespočtem svodů, které se bohužel negativně podepisují na naší váze. Grilování, zmrzliny, alkohol, jídlo ve stáncích rychlého občerstvení. Teď po prázdninách můžeme buď sčítat škody a plakat nad nabytými kily, nebo se je pokusit opět shodit. Lepší je druhá varianta.

  • Udržujte se v tepovce alespoň 25 minut

    Najděte si kardio cvičení, které vás baví.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli chcete docílit toho, abyste zhubli pět kilogramů za jeden jediný měsíc, budete tomu muset něco podřídit. A hlavně budete muset začít sportovat, a to ať chcete nebo ne. Během redukce váhy byste měli sportovat skutečně každý den a přitom se dostat do tepové frekvence, ve které se pak udržíte alespoň 25 minut. Je jedno, jaký sport si k tomu vyberete, ale snažte se ho kombinovat aspoň občas ještě s nějakým dalším, aby vás to brzy neomrzelo.
  • Kombinujte kardio s posilováním

    .........
    Autor: Shutterstock.com
    Aby šla kila dolů skutečně rychle, musíte ke kardio cvičení přidat ještě posilování. Při tvarování svalů se totiž spalují tuky. Čím více svalů na těle budete mít, tím méně tuku na sobě najdete. Nepřehánějte to ale v posilovně a snažte se cvičit spíše s váhou vlastního těla než na posilovacích strojích. Neodbornou manipulací byste si mohli ublížit a bylo by po hubnutí. Pokud vás ale prostory posiloven lákají, tak se zeptejte trenéra, který je k dispozici v každém fitku.
  • Zapomeňte na cukr

    Jestli jste zvyklí sladit kávu, ubírejte postupně. Nebude to pro vás takový šok.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli si rádi dáte občas nějakou tu malou sladkost, tak na ni tentokrát zapomeňte. Úplně. Žádný malý kousek čokolády od kolegyně v práci, žádná zmrzlina. Jestli jste zvyklí sladit si čaj nebo kávu, budete to tentokrát muset oželet. Pokud byste to ale nemohli vydržet a představa pití neoslazené kávy se vám naprosto příčí, dejte si pouze jeden šálek ráno. Tělo bude mít více času cukr během celého dne spálit. Pokud vás honí mlsná, zakousněte se do ovoce. 
  • Pozor na ovoce

    Video se připravuje ...
    Ovoce a dieta: Kolik a jaké druhy si můžeme dovolit, a které nikoliv? • VIDEO: Vím, co jím a piju
    Ovšem s tím ovocem to nepřehánějte. Vybírejte si takové, které má co nejmenší energetickou hodnotu a nejméně cukru, a snažte se jeho konzumaci směřovat hlavně do dopoledních hodin. I ovoce totiž obsahuje sacharidy a navzdory tomu, že je superzdravé, může být pro dietu ošemetné. Ovšem co se týče zeleniny, tu si můžete dát během dne kdykoliv. Fantazii a chutím se meze nekladou! 
  • Ani sklenku!

    Jestli chcete zhubnout skutečně pět kilo za měsíc, na alkohol ani nepohlédněte.
    Autor: Shutterstock.com
    Jedním z důvodů, proč se ručička na váze hnula po prázdninách směrem nahoru, je i alkohol. Zvláštní je, že je ho v létě vždycky tak nějak více než během ostatních ročních období. Měsíc hubnutí můžete pojmout taky tak trochu jako detox a očistnou kúru, takže všechny lahve s alkoholem zamkněte na tisíc západů do spíže. Kromě toho, že je alkohol zdraví škodlivý, tak má v sobě velké množství kilojoulů, které se pomalu promítají do podoby většího bříška.
  • Spěte déle

    Spěte alespoň osm hodin denně.
    Autor: profimedia.cz
    Konečně nějaká rada, která je příjemná, že? Pokud budete věnovat dostatek času spánku, pak půjdou kila dolů rychleji. Ne proto, že tak zaspíte určitou dobu, během které byste toho mohli hodně sníst, ale z toho důvodu, že se začnou uvolňovat hormony, které pomáhají spalování tuků. Ideální je zavřít denně oči alespoň na osm hodin. 
  • Připravujte si jídlo doma

    Na komfortní kuchyni vybavené nejnovějšími spotřebiči nám záleží, neváháme se kvůli tomu zadlužit
    Autor: profimedia.cz
    Připravovat si jídlo doma má hned několik výhod. Tou největší pro vás je kontrola nad tím, co skutečně jíte. Ne že by vás v restauraci chtěli šidit, ale pokud si uvaříte oběd sami, budete mít kontrolu nad celým procesem, a tak budete vědět, že když je něco grilované, tak je to skutečně grilované, a nikoliv smažené. Zevrubnou kontrolou projdou i suroviny, ze kterých vaříte, takže vaši dietu skutečně nic nenaruší.  
  • Nahraďte červené maso bílým

    ss
    Autor: profimedia.cz
    Během očistného měsíce se také snažte spíše než červené maso konzumovat to bílé, ideálně kuřecí, a ryby. Neznamená to, že třeba na takové hovězí musíte okamžitě rezignovat, to vůbec. Jen jeho přísun omezte a snažte se ho jíst maximálně jednou týdně. Nezapomeňte bílkoviny doplňovat zeleninou, proto si k masu dejte pořádný salát.
  • Pijte vodu

    Nedostatek vody vás nejen hydratuje, ale také se vám v těle budou udržovat škodlivé látky, které vám mohou uškodit.
    Autor: Shutterstock.com
    Voda je základ. Pokud ji budete mít pořád po ruce, půjde vám hubnutí samo. Hlad je totiž často převlečená žízeň. Zatímco tělu chybějí tekutiny, vysílá do mozku nejasné signály, které si mozek nakonec dekóduje jako hlad, a my se tak vrháme po něčem k jídlu. Když si dáte sklenici vody, brzy poznáte, jak se věci mají. Dostatek tekutin také odpomáhá od zadržování vody v těle, které může stát i za vašimi kily navíc. A v neposlední řadě je voda důležitá pro správnou funkci svalů. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji