Hubněte ve vodě! Kila dolů a pevnější stehna díky těmto cvikům

  • Hubněte ve vodě! Kila dolů a pevnější stehna díky těmto cvikům
    4. srpna  2015 
     06:00

    Využijte odporu, který vám klade voda, a zhubněte díky cvičení v bazénu nebo třeba v rybníce či moři. Pohyb ve vodě má hned několik výhod – díky tomu, že se při něm nezpotíte, nemáte pocit velké dřiny, přitom ve vodě musíte zabrat více, než kdybyste se hýbali na vzduchu. Posilování je proto rozhodně efektivnější a získáte díky tomu pevná stehna, pevné paže či ploché břicho. Je přitom na vás, zda se přihlásíte na aqua aerobic nebo budete cvičit sami. Tipy na cviky jsme našli na webu Health.co. 

  • 1. Osmičky rukama pro pevnější paže

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Po rozplavání a úvodním protažení pokračujte třeba cviky na posílení rukou. S rukama zkuste osmičky. Stoupněte si do mírného stoje rozkročného, ruce upažte, dlaně vpřed. Pak oběma rukama kreslete pomyslné osmičky až do předpažení a zpět, opět nejméně dvacetkrát. Při tomto cviku by vám voda měla sahat až ke krku.

  • 2. Tohle platí na nohy

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nohy posílíte tak, že si stoupnete na jednu nohu, zatímco druhou unožíte a budete s ní kroužit, střídavě oběma směry, a to nejméně dvacetkrát. Pak nohy vyměňte. 

    Můžete zkusit i různé vykopávání vsedě na břehu bazénu i s nohama pod vodou. 

  • 3. Zaměřte se na břicho

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nezapomínejte na břicho! Stoupněte si do širšího stoje rozkročného, ruce upažte do stran, dlaně by měly mířit dopředu. Poté otáčejte tělem od pasu nahoru do stran. Aby to mělo smysl, měla by vám voda sahat nejméně po prsa, lepší je, když máte hladinu až ke krku. Dolní polovinou těla nehýbejte. 

    Cvik můžete doplnit například rotací pánve ze strany na stranu, kdy naopak nebudete pohybovat horní polovinou těla, případně můžete pánví kreslit pomyslné osmičky. 

  • 4. Zvyšte náročnost pomocí náčiní

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud se cítíte na náročnější cvičení, můžete použít i činky. Jsou i další pomůcky s protiskluzovou úpravou určené přímo pro cvičení ve vodě. Aby mělo cvičení ve vodě smysl a prokazatelné výsledky, mělo by se opakovat alespoň třikrát týdně. 

  • 5. Kombinujte cvičení s plaváním

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ideální je, když dokážete spojit plavání, díky němuž se udržíte alespoň půl hodiny ve vyšším tempu, a spálíte tak nějaký tuk, s posilovacími cviky. Při plavání je kromě stálého tempa důležité také to, abyste plavali spíše v teplé vodě. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji