10 diet podle celebrit: Jak hubne vévodkyně Kate a jak Ewa Farna?

  • 10 diet podle celebrit: Jak hubne vévodkyně Kate a jak Ewa Farna?
    29. července  2015 
     06:00

    Netvrdíme vám, že to máte zkoušet taky. Protože zatímco některé dietní triky hvězd jsou rozumné a základem je u nich vyvážená strava, jiné vám žádný rozumný odborník nedoporučí, protože v nich je příliš mnoho hladovění, nedostatku živin či bláznivých  nápadů – jako třeba pití vody s citronem a trochou pepře. 

  • 1. Zpěvačka Beyoncé na veganské dietě

    Zpěvačka Beyonce na zimní dovolené na Islandu. Nechyběl ani Jay-Z
    Autor: Profimedia.cz

    Popová diva vyzkoušela během své kariéry už ledacos. Před několika lety například doporučovala všem, ať pijí vodu s citronem a trochou kajenského pepře, protože to má skvělé hubnoucí a detoxikační účinky. Zapomněla ale říct, že pokud k tomu nebudete jíst, byť dietně, hrozí vám jojo efekt. Poslední dobou zase propaguje třídenní veganskou dietu. 

  • 2. Bára Basiková věří krabičkám a přísné dietě

    Video se připravuje ...
    Bára Basiková má 15 kilo dole a tvrdí: Je to jen o jídle • VIDEO: Adam Balažovič

    Zatímco před několika lety shodila zpěvačka přebytečná kila díky vyvážené krabičkové dietě, od loňského roku má pryč 15 kilo díky lehké stravě, malým porcím několikrát denně a kruhovému tréninku v posilovně. Cvičit chodí třikrát týdně na půlhodinu, během které vždy vystřídá několik posilovacích strojů. To zní dobře, nicméně Basiková zároveň přiznala, že její dieta je hodně přísná, což s sebou nese riziko jojo efektu. 

  • 3. Podivná dieta Marilyn Monroe

    2081973:gallery:true:truePoněkud zvláštní dietu hlásala Marilyn Monroe: vaječný likér k snídani! Tragicky zesnulá herečka si podle svých někdejších slov k snídani pravidelně dopřávala dvě vejce rozšlehaná ve sklence teplého mléka, a navíc neobědvala, aby si později během dne dala pečená játra, steak, libové jehněčí a nakonec k večeři pár mrkví. Inu, dneska by se řeklo, že vsadila na bílkoviny a vynechávala sacharidy, díky čemuž se skutečně zhubne, nicméně bez sacharidů se člověk necítí dobře. 

     

  • 4. Elizabeth Taylor měla divné recepty a slabou vůli

    1373478:gallery:true:trueHerečka Elizabeth Taylor patřila k nejkrásnějším ženám světa, ale její diety byly poněkud šílené. Podle magazínu Shape.com přitom sázela na své vlastní recepty, v nichž kombinovala tvaroh, ovoce, arašídové máslo a maso, přičemž se chvíli trápila hlady, aby si pak dopřála celou pizzu a velký sladký pohár. 

  • 5. Zpěvačka Ewa Farna začala jíst zdravě

    Ewa Farna se na plese Českého rozhlasu bavila.
    Autor: Blesk - Petr Novotný

    Zpěvačka Ewa Farna měla dlouhodobý problém s nezdravou a nepravidelnou stravou, v níž nechyběla ani spousta baget. To má své výhody – když se rozhodla zhubnout, stačilo jí, aby začala jíst zdravě, a nemusela tak zkoušet žádné ulítlé diety. Dneska velebí salát, ovoce a netučná jídla. 

  • 6. Za vše může Dukanova dieta, pochvaluje si Kate

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Britská vévodkyně Kate tvrdí, že za její štíhlou postavou je Dukanova dieta. Ta je obecně mezi celebritami hodně populární – je založena na zákazu sacharidů a velkém množství bílkovin. Podle některých lékařů hodně zatěžuje lidský organismus. Na hubnutí však rozhodně funguje. Jde o dietu dočasnou, má čtyři fáze rozdělené podle přísnosti. 

  • 7. Lady Gaga a její dětská výživa

    lady Gaga
    Autor: Profimedia.cz

    Poněkud extravagantní zpěvačka vsadila na dětskou výživu. Konkrétně jí v první části dne dvě porce dětské výživy oblíbené zámořské značky, kterými nahradí snídani a oběd, aby si pak dala už jen lehkou dietní večeři. Není v tom sama, dietu, kterou doporučuje propagátorka zdravého životního stylu Tracy Anderson, si oblíbily i herečky Reese Witherspoon, Jennifer Aniston a Gwyneth Paltrow.

  • 8. Madonna: Mou dietou je makrobiotika

    Madonna nabízí elixír mládí
    Autor: youtube.com

    Madonna už roky hlásá přísnou makrobiotickou dietu, z níž vyloučila veškerou pšenici, vejce, maso a mléčné výrobky. Takže už jí toho kromě ovoce a zeleniny moc nezbývá. Makrobiotická dieta může být více či méně přísná, obvykle ji tvoří z 50 procent celozrnné obiloviny, z 30 procent zelenina (hlavně tepelně upravená a kvašená), z 15 procent luštěniny a mořské řasy, z 5 procent polévky. Doplňkově lze zařadit ryby, ovoce mírného pásma, semena, ořechy, oleje a podobně. Madonna je na sebe však zřejmě mnohem přísnější, navíc hodně cvičí. 

  • 9. Gwyneth Paltrow vynechává lepek

    Gwyneth Paltrow
    Autor: Archiv Blesk

    Tahle herečka proslula svým vyhraněným postojem k jídlu – s vysvětlením, že trpí mnoha potravinovými alergiemi. Z jejího jídelníčku proto zmizely mimo jiné chléb, červené maso, kravské mléko, ale také třeba lilky nebo rajčata. Podle svých slov začíná den zeleninovou šťávou a jinak celý den jí bezlepkovou, mírně veganskou stravu. 

  • 10. Victoria Beckham si měří své pH

    Victoria Beckham si při práci zacvičila jógu
    Autor: Instagram

    Ikonou všech ultraštíhlých žen je matka čtyř dětí Victoria Beckham. Jak to dělá? Někdejší Posh Spice tvrdí, že za vším je perfektní vyladění pH organismu, kterého lze dosáhnout díky alkalické – neboli zásadité – stravě. V praxi to znamená, že se na vašem talíři musí ocitnout ještě více zeleniny a ještě méně obilovin a bílkovin, zhruba v poměru 80:20. A ještě něco: pokud skutečně chcete znát své pH, musíte si pravidelně testovat kyselost své moči pomocí papírkového testu. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji