Dieta nemusí být trápení: Zhubla 45 kilo! Pomohlo jí, že to dělala s radostí

Dieta nemusí být trápení: Zhubla 45 kilo! Pomohlo jí, že to dělala s radostí
18. července  2015 
 06:00

Pokud se při cvičení musíte přemáhat a dodržování zdravého jídelníčku je pro vás doslova utrpením, přehoďte výhybku. Tímhle stylem totiž nikdy nezhubnete. Své o tom ví i Američanka Kacey Lauchnor, která našla cestu, jak se nadváhy zbavit.

Mladá žena vyrůstala v rodině se skutečně nezdravými stravovacími návyky. "Když už jsme někdy náhodou měli na talíři zeleninu, byla celá pokrytá nějakým tučným taveným sýrem," vzpomíná grafická designérka z městečka Herriman v Utahu.

 

Její stravovací návyky se nezměnily ani po celou dobu studia na vysoké škole. A stejně nezdravě se společně se svým manželem stravovala i po svatbě. Je logické, že při tomhle stylu života její váha pomalu, ale jistě stoupala. V roce 2012 tak Kacey při výšce 167 centimetrů vážila už 110 kilogramů.

"Uvědomovala jsem si, že tloustnu," říká. "Ale pořád jsem si myslela, že nemám žádný problém. Byla jsem přesvědčená o tom, že rozhodně nejsem obézní."


Vše se změnilo až ve chvíli, kdy s jejím manželem, který vážil dokonce 143 kilogramů, odmítla pojišťovna kvůli jeho vysoké nadváze uzavřít životní pojištění.

 

Kacey se rozhodla, že je načase začít se hýbat. Zapsala se na lekce cvičení, které poctivě navštěvovala. "Ze začátku to bylo opravdu těžké, ale užila jsem si u toho spoustu legrace," říká. Vždycky to bylo něco jiného: kardio, výpady, dřepy, kickbox...

 

V srpnu 2014 se tak mohla pochlubit tím, že se dostala pod 70 kilogramů. A před zimní dovolenou už ručička váhy ukazovala dokonce ještě o 7 kilo méně. Díky tomu, že začala vařit zdravěji, zhubl o 40 kilo také její muž.


Zde je návod, jak Kacey dosáhla svých cílů:

•  Sepište si hubnoucí plán, sestavte si jídelníček a řiďte se jimi. Vždy se dopředu ujistěte, že máte doma všechny potraviny a ingredience, které budete další den potřebovat. Jen tak odoláte pokušení sníst něco nezdravého.

 

•  Nepřejídejte se a nehltejte! Soustřeďte se na své tělo a uvědomte si, kdy máte dost. Když budete jíst pomaleji, brzy zjistíte, že vám stačí mnohem menší porce.

•  Najděte si cvičení, které vás bude bavit. Pokud vás to, co děláte, nechytne, zkuste radši něco jiného.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji