7 superpotravin, které vám pomůžou spálit břišní tuk

  • 7 superpotravin, které vám pomůžou spálit břišní tuk
    6. července  2015 
     06:00

    Pokud existuje na těle místo, kde bychom měli mít co nejméně tuku, je to rozhodně břicho. A to nejen z estetického hlediska, ale i proto, že v těchto místech je skutečně nebezpečný. Může mít totiž na svědomí cukrovku, infarkt nebo aterosklerózu. Jestli vám břicho zdobí tuková pneumatika, pak se jí rychle zbavte! Zjistěte, které potraviny vám s tím pomůžou!

  • Ryby

    Omega-3 mastné kyseliny pomůžou zhubnout, protože se objevují tam, kde bílkoviny.
    Autor: Shutterstock.com
    Neohrnujte nos, mezi ryby nepatří jen kapr, kterého máte z dětství zafixovaného jako rybu, která smrdí bahnem. Rybí maso by vám nemělo chybět v jídelníčku kvůli omega-3 mastným kyselinám, které obsahuje. Ty nejen snižují riziko demence a posilují srdce, ale i vám pomohou docílit plochého břicha! Protože omega-3 se objevují vždy tam, kde jsou bílkoviny. A ty vás zasytí na delší dobu. Navíc tělu dá větší práci spálit bílkoviny než třeba sacharidy či tuky, takže na to musí vynaložit i více energie. Kromě ryb najdete omega-3 mastné kyseliny třeba v lněných semínkách či vlašských ořeších.
  • Ořechy

    Hrstka mandlí dokáže spalovat tuky.
    Autor: Shutterstock.com
    Přibírání na váze a tuk v břiše jdou ruku v ruce s nedostatečným spánkem, protože hormon melatonin nemá možnost se vyplavovat. S tímto problémem vám ale pomůže hořčík, který vám připraví dobré spaní. V časopise Magnesium Research vyšla studie, která to potvrzuje. Polovina žen dostávala pravidelně hořčík a druhá polovina pouze placebo. Po sedmi týdnech ty, které užívaly hořčík, lépe spaly. Kromě toho výzkum také ukázal, že lidi, kteří mají dostatek spánku, ubývají v pase rychleji. A právě ořechy jsou plné tolik potřebného hořčíku. Pozor ale na pražené a doslazované křupavé dobroty! 
  • Mléčné výrobky

    Pít, či nepít? Tvrzení o škodlivosti mléka čeští odborníci vyvracejí.
    Autor: profimedia.cz
    Důvodů, proč pít mléko a jíst jogurty, je přehršel. Jedním z nich může být i to, že vám pomůže zbavit se břišního tuku, a to díky vápníku, který obsahuje. Stačí, abyste do sebe dostali denně 100 mg vápníku (to je zhruba půl sklenice mléka), a pomůže vám to při spalování přebytečného tuku na břiše. A podobně jako hořčík, i vápník se vám postará o klidný spánek. 
  • Zelený čaj

    Zelený čaj
    Autor: Shutterstock.com
    Sice pouhým pitím nezhubnete, ale v kombinaci s cvičením se zbavíte břišního tuku raz dva. Zelený čaj totiž obsahuje katechiny, což jsou látky, které urychlují metabolismus a spalování, zvláště v oblasti břicha. Pokud se snažíte zbavit se kil co nejrychleji, pijte alespoň pět šest šálků čaje denně po dobu jednoho týdne. 
  • Jablka

    Jezte jablka, prospívají pleti i zdraví.
    Autor: shutterstock.com
    Říká se, že jedno jablko denně vás udrží dál od doktorů. Má totiž v sobě spousty antioxidantů a vysoký obsah vlákniny. Ta vás zasytí na dlouhou dobu, což ve výsledku vede také k plochému břichu. Ale jablka a účinné látky, které jsou v nich obsažené, mají zázračnou sílu, a to tu, že pomáhají při spalování tuků zvláště v okolí břicha. Mimo to ale jablka také snižují hladinu cukru v krvi, takže vás nebude honit mlsná. A působí preventivně proti rakovině tlustého střeva. Aby ale ovoce pracovalo ve váš prospěch, musíte si dát denně alespoň jedno. Jakou odrůdu zvolíte, je na vás.
  • Černé fazole

    Fazole jsou plné flavonoidů.
    Autor: Shutterstock.com
    Všechny luštěniny jsou skvělé pro hubnutí, protože obsahují vlákninu a bílkoviny, takže hlad nebude mít absolutně šanci vás přemoci. Mají skutečně nízkou energetickou hodnotu a existují na desítky druhů, takže si je pravidelně můžete řadit do jídelníčku a jen tak se vám neomrzí. Zaměřte se ale na černé fazole, protože to jsou jedny z největších zdrojů flavonoidů v naší stravě. A výzkumy ukazují, že právě tyto látky zabraňují ukládání tuku v okolí břicha. 
  • Borůvky

    Borůvky
    Autor: profimedia.cz
    V tomto ročním období ideální ovoce! Můžete si vyrazit do lesa na sběr a spojit to s příjemnou procházkou. Jestli ale nemáte čas, určitě se spokojíte i s borůvkami z obchodu. Borůvky patří mezi jedny ze superpotravin, které jsou prospěšné hned v několika ohledech. Konzumací borůvek se snižuje hladina cukru v krvi, takže snižují riziko diabetu. Hlavně ale bojují s břišním tukem tak, že jej organismus spaluje mnohem rychleji. Skvělé je, že neztrácejí své kouzelné účinky ani po zmrazení. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji