5 rad pro pevný dekolt, i když shodíte 10 kilo

  • 5 rad pro pevný dekolt, i když shodíte 10 kilo
    25. června  2015 
     06:00

    Když se mluví o hubnutí, většinou všichni řeší břicho, zadek, případně stehna. Ženy však mají ještě jedno citlivé místo – prsa. Některé totiž hubnou i v této partii, ačkoli o to nestojí, jiné by si rády zpevnily nejen pozadí, ale i výstřih. Čtěte v rámci našeho seriálu Hubnutí do plavek, jak to udělat, aby vám to už v létě slušelo. Pomůže vám nejen cvičení, ale i vhodné oblečení. 

  • 1. V oblasti prsou hubnou zejména hrušky

     

    Ilustrační foto - prsa
    Autor: Foto: Petr Novotný, scom

    Obava, že při hubnutí se vám zmenší prsa, ačkoli o to nestojíte, je bohužel oprávněná. Má to logiku, z velké části je tvoří tuková tkáň. Ale ztráta objemu na obvodu ještě nemusí znamenat, že se vaše prsa skutečně zmenší – protože zhubnete také o tuk na zádech a na břiše, a ňadra tak naopak více vyniknou. 

    Nicméně někdy se prsa skutečně při hubnutí zmenší hodně, ohrožuje to především ženy s postavou typu hruška, které mají větší tukové zásoby v dolní polovině těla. 

  • 2. Jak hubnout a zachovat si velká ňadra

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jedním z triků, díky nimž budete hubnout, ale o plná prsa nepřijdete, je cvičení. Přesněji řečeno posilování, při kterém se zaměříte na budování objemu prsních svalů – když se jejich objem zvětší, budou větší vypadat i vaše ňadra. Na druhou stranu to nepřehánějte s kardio cvičením ve vysokém tempu, které především spaluje tuky. Na svém webu to doporučuje americká nutriční terapeutka Nina Cherie Franklin. 

  • 3. Posilujte také ramena a záda

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: Trener-do-domu.cz

    Rozhodně posilujte nejen oblast prsních svalů, ale i záda a ramena, a to hned ze dvou důvodů. Jednak přímo navazují na svaly prsní, jednak vám jejich posílení zlepší držení postavy – když budete stát rovně a pevně, bude vaše postava včetně prsou vypadat lépe. 

  • 4. Volte správné cvičení na spalování tuků

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Rozhodně se zaměřte i na spalování tuků pomocí cvičení, ale volte takové, při kterém nepůjde jen o rychlost. Cvičte tak, abyste zapojila horní polovinu těla, kterou tak budete zároveň posilovat. Patří sem například plavání ve vysokém tempu, veslování nebo kickbox. Nikdy tento sport neprovozujte déle než 45 minut v kuse, celkem třikrát až čtyřikrát týdně. 

  • 5. Záleží i na tom, co jíte

    Míchaná vajíčka
    Autor: Shutterstock.com

    Hlídejte si dostatečný příjem bílkovin, zejména z ryb, drůbeže, luštěnin a mléčných výrobků. Zároveň dbejte na omezenou konzumaci tuků, ale rozhodně je nevynechávejte úplně – stejně jako by ve vašem jídelníčku neměly chybět kvalitní sacharidy. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji