Hubnoucí hit! Sklenička citronové šťávy po ránu – zázrak, nebo mýtus?

  • Hubnoucí hit! Sklenička citronové šťávy po ránu – zázrak, nebo mýtus?
    1. května  2019 
     06:00

    Možná jste se s touto radou setkali také: Vypijte každé ráno nalačno sklenici vody s vymačkaným citronem. Budete zdravější, pročistíte si organismus, a ještě k tomu zhubnete, protože citron donutí vaše tělo rychleji spalovat tuky. Jak to vlastně je? Je to pravda, nebo mýtus? Nezbude vám než i nadále dát na pohyb a hlídání toho, abyste nepřekročili denní energetický příjem? 

  • Citron zklidňuje zažívání

    Voda s citronem
    Autor: Shutterstock.com

    Podle některých studií napomáhá citron k nastavení optimálního prostředí ve vašem žaludku. Ač sám kyselý, působí proti překyselení organismu. To má na tělo neblahý vliv a bývá dáváno do souvislosti se vznikem rakoviny, osteoporózy nebo Alzheimerovy choroby. Na druhou stranu – některým lidem nemusí kyselá šťáva nalačno udělat po ránu dobře. Není výjimkou, že způsobí lehké křeče. Záleží na tom, co snesete právě vy.

  • Podporuje imunitu


    Citron
    Autor: shuterstock.com
    Tohle tvrzení nezpochybňuje nikdo. Díky velkému obsahu vitaminu C citron podporuje obranyschopnost organismu. Vitamin C má také protizánětlivé účinky. Citron podporuje tvorbu kolagenu, který se uplatňuje při hojení ran. Obsahuje také flavonoidy, které chrání srdce a celkově zlepšují činnost oběhového systému. Už jen kvůli těmto účinkům se ta sklenička citronové vody po ránu rozhodně vyplatí.

  • Odplavuje z těla toxiny

    Voda s citronem
    Autor: Shutterstock.com

    Kombinace vlažné vody s citronem podporuje podle některých studií činnost jater, tvorbu žluči a činnost vylučovacího ústrojí. Tím se z těla dostává větší množství škodlivých toxinů. Na druhou stranu, naše tělo se dokáže těchto škodlivých látek zbavovat samo a účinně, s citronem i bez něj. Jedna sklenička ráno zázrak neudělá. Je skvělá na doplnění tekutin po noci a citron je v tuto chvíli spíš jen pro chuť. Pokud chcete podpořit pročišťování těla, dopřejte mu dostatek vody, ovoce a zeleniny po celý den.

  • Zrychluje metabolismus

    Chcete být za pár dní o něco lehčí? Zkuste citronovou dietu!
    Autor: Profimedia.cz

    Rychlý metabolismus se stal v poslední době zaklínadlem pro snadné hubnutí. Něco sníme, zrychlíme metabolismus, tím se nemusíme starat o nic dalšího a hubneme sami. Takhle to pochopitelně nefunguje. Citron sice obsahuje pektinovou vlákninu a vláknina metabolismus zrychluje, zázrak ale za vás neudělá. Bez úpravy jídelníčku a pohybu to nepůjde. Sklenice citronové šťávy k snídani je ovšem lepší než slazený čaj, káva nebo džus.

  • Takhle ho vymačkejte!

    Na závěr pro vás máme návodné video, jak během pár vteřin vymačkat citron tak, aby nepřišla ani kapka šťávy na zmar! 

    Video se připravuje ...
    Dostaňte z citronů co nejvíce šťávy! • VIDEO: Adam Balažovič

/
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji