3 nejlepší cviky na ploché břicho! V létě ho budete moci odhalit

  • 3 nejlepší cviky na ploché břicho! V létě ho budete moci odhalit
    10. června  2015 
     06:00

    Trápíte se několikrát týdně cvičením, a ploché břicho se pořád nedostavuje? Možná jste nezvolila správný druh cvičení. Abyste se zbavila tuku na břiše a získala žádoucí tvar této partie, je potřeba posilovat i jiné než jen přímé a šikmé břišní svaly. "Je potřeba posilovat i svaly na zádech, svaly kyčelního kloubu i svaly stehenní," říká Lou Schuler, spoluautorka knihy o novém a efektivním posilování břišních svalů The New Rules of Lifting for Abs. Jaké jsou to tedy cviky?

  • 1. Pozice prkno

    02
    Autor: Nivea

    Pozice plank neboli prkno je jedním z nejlepších cviků na zpevnění celého středu těla. Provádí se v rovné i boční variantě. Při rovné jste opřena o obě předloktí a o špičky nohou. Tělo je v rovině, záda by tedy neměla být prohnutá ani dolů, ani nahoru (s vystrčenými hýžděmi). Boční varianta ale zapojí více šikmé břišní svaly, a navíc: opíráte se pouze o dva body, nikoliv o čtyři. Tělo tak musí zapojit daleko více svalů, aby si udrželo stabilitu. A o to právě jde. Zkoušejte v této pozici vydržet nejdříve dvacet sekund. Časem zvládnete i dvě minuty.

     

    Tip pro experty: místo o předloktí se opřete o dlaň a druhou ruku zvedněte.

  • 2. Chůze po rukou v pozici kliku

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Připravte se, jako byste chtěla dělat kliky. Přesněji jejich pánskou variantu. Ruce od sebe o maličko více, než je šířka ramen. Cvik vypadá následovně: zatímco nohy zůstávají na místě, rukama jděte dopředu, kam až tělo dovolí. A pak se vraťte zpět do výchozí pozice. Tělo by mělo zůstat stále v rovině, záda se při cviku nijak neprohýbají – ani směrem nahoru, ani směrem dolů. Zkuste 10 až 12 opakování.

     

    Tip pro experty: zkuste zvednout jednu nohu.

  • 3. Aligátoří chůze

    Lezení a
    Autor: Contours

    Tento cvik je obzvlášť efektivní proto, že spojuje posilovací cvičení, kdy opět používáte svaly v celém těle, se cvičením kardio, během kterého spalujete kalorie. Najděte si místo, které vám umožní pohyb pár metrů vpřed. Pozor – bude potřeba, aby vám lehce klouzaly špičky nohou, doporučujeme sundat boty. Až budete připravena, zahajte chůzi po rukou a nohy táhněte za sebou. Záda jsou opět v jedné rovině, neměla by se prohýbat ani nahoru, ani dolů. Dojděte, kam vám kondice nebo prostor dovolí, a odpočiňte si, jak dlouho potřebujete. Pak začněte couvat.

     

    Tipy pro těžší variantu: opakujte a neodpočívejte. Hodně štěstí.

/
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji