Úspěch v hubnutí záleží na jídle jen z jedné třetiny. Musíte se hýbat!

Úspěch v hubnutí záleží na jídle jen z jedné třetiny. Musíte se hýbat!
27. května  2015 
 14:00

Jsou lidé, kteří vám odpřísáhnou, že zhubli jen a jen díky dietě, protože si nařídili přísný jídelníček, a rozhodně neudělali ani krok navíc. Pokud si nevymýšlejí, je dost pravděpodobné, že jejich jídelníček byl příliš chudý, a že jakmile s ním přestanou, čeká je jojo efekt a kila budou mít za pár měsíců zpátky i s úroky. Odborníci z iniciativy Vím, co jím takový postup rozhodně nedoporučují. Podívejte se, jaké cvičení doporučují ke shazování váhy. 

Odlehčený jídelníček je správnou cestou k tomu, jak zhubnout, ale zároveň je to jen jeden předpoklad k tomu, abyste ve své snaze uspěli. "Pokud chcete zhubnout, strava tvoří maximálně třetinu vašeho úspěchu. Zbytek je pohyb a dostatek relaxace," říká odborník na výživu Petr Havlíček z iniciativy Vím, co jím. 

Zároveň upozorňuje na častou začátečnickou chybu – lidé se sice rozhodnou se hýbat, ale v prvotním nadšení zvolí nějaký nevhodný a příliš náročný sport, kterým se na několik dalších dnů úplně odrovnají. Spolu s fitness trenérkou Ditou Šípkovou radí, jak na to jít rozumně a tak, aby nadšení z pohybu vydrželo a vedlo k hubnutí.  

 

Video se připravuje ...
Fitness trenérka Dita Šípková • VIDEO: Vím, co jím

 

Iniciativa Vím, co jím a piju je součástí globálního programu The Choices Programme, který umožňuje spotřebitelům lepší orientaci v nabídce potravin. Program vznikl na základě výzvy Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství. Právě tyto organizace upozornily na vybrané živiny, jejichž nadměrná konzumace výrazně zvyšuje riziko vzniku civilizačních chorob.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji