Sexy tělo bez velké námahy? Bude vám stačit pouhých deset minut denně!

  • Sexy tělo bez velké námahy? Bude vám stačit pouhých deset minut denně!
    3. května  2015 
     06:00

    Toužíte po pevnější a štíhlejší postavě, ale tvrdíte, že na cvičení nemáte čas? Nemusíte se mučit hodiny v posilovně. Bohatě stačí, když budete cvičit zhruba 10 minut, zato denně!

  • Nezapomeňte se rozehřát!

    Pořádně se do toho obujte a začněte s pohybem!
    Autor: Profimedia.cz
    Deset minut. Přesně tolik vám postačí k procvičení a posílení problematických částí těla. Finta je v tom, že budete cvičit sice krátkou dobu, zato denně a intenzivně. Každý den si proto vyberte jednu partii, které dáte do těla, a to tentokrát doslova. Krátkým, zato intenzivním tréninkem nastartujete spalování tuků mnohem lépe, než kdybyste chodila například dvakrát týdně na hodinu do posilovny! A ještě něco… Než se pustíte do posilování, nejdřív své tělo trochu zahřejte. Nejméně 3 minuty skákejte panáka, přes švihadlo nebo klidně běhejte jen tak na místě. Zbylých cca 7 minut si pak zamakejte na bříšku, stehnech, zadečku nebo na pažích a ramenou… Tři, dva jedna, trénink začíná!
  • Ploché bříško

    Vyzkoušejte cvik, kterým skvěle posílíte celý střed těla: lehněte si na bříško, opřete se o předloktí a dlaně nechejte na zemi. Pak se vzepřete na předloktí a na špičkách nohou. Neprohýbejte se v bedrech. Zadeček by vám neměl propadat dolů ani byste ho neměla vystrkovat příliš nahoru. Zatáhněte břicho a tělo držte v jedné rovině od hlavy až po paty. Zkuste v téhle pozici vydržet minutu, pak na stejnou dobu povolte. Cvik zopakujte alespoň 3krát.

    01
    Autor: Nivea

    Lehněte si na bok. Zvedněte tělo ze země a snažte se udržet na předloktí a na hraně chodidla. Bříško zatáhněte dovnitř, pánev držte vzhůru. Uvolněte ramena. Volnou ruku můžete ještě vzpažit ke stropu. Vydržte alespoň minutu, pak tentýž cvik zopakujte na druhý bok. Pokud vydržíte další minutu, než povolíte, jste machr!

    02
    Autor: Nivea
  • Pevnější stehna

    03
    Autor: Nivea
    Postavte se nohama na šířku boků a udělejte výpad tak, že pravou nohou vykročíte co nejdál před sebe. Pravou a levou nohu pak střídejte alespoň dvě minuty. Potom se pusťte i do výpadů stranou. Opět střídejte levou a pravou nohu. Záda a pánev držte rovně, břicho mějte zatažené, ramena stáhněte dozadu. Celkově zkuste cviku věnovat cca pět minut. Pak se postavte rovně, ruce si dejte v bok a zanožujte nejméně 50krát pravou, 50krát levou nohu. Každou nohou můžete 50krát hmitat i do strany. Pravidelně dýchejte!
  • Svůdný zadeček

    03
    Autor: Nivea
    Marná sláva, nejúčinnějším cvikem jsou staré známé dřepy. Přidáte-li k nim dokonce výskok, budou mnohem dynamičtější a pro svaly náročnější (čtěte účinnější!). A jak na ně? Postavte se nohama na šířku ramen a udělejte dřep, jako vidíte na obrázku. Záda držte rovná, při výskoku napněte celé tělo a ruce vzpažte vysoko nad hlavu. Snažte se intenzivně cvičit minutu, druhou minutu pak odpočívejte. Tenhle cvik zopakujte 3 až 5krát.
  • Vytvarované paže

    04
    Autor: Nivea
    Nejdřív se pusťte do kliků. Můžete dělat klidně ty snazší, dámské. V pokrčení rukou je výdech, v propnutí nádech. Pro intenzivní posílení paží zkuste poslední minutu dělat kliky co možná nejrychleji. Tím do svalů naženete krev a dosáhnete sice jen dočasného, zato maximálního a okamžitého zpevnění paží. Potom se pusťte ještě do posilování tricepsů. Doma si pro tenhle cvik sežeňte židli, venku si na chvíli zaberte lavičku. Posaďte se na okraj židle nebo lavičky, ruce položte vedle boků, prsty směřujte dopředu. Zvedněte zadeček ze židle a pokrčením loktů se spusťte k zemi. Pak se opět vytáhněte nahoru. Alespoň 15krát cvik zopakujte. Dýchejte! V pokrčení je výdech, v propnutí nádech.

/
Autor: Petra Jančálková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji