Ploché břicho v pondělí? Zhubněte přes víkend! 6 ověřených rad

  • Ploché břicho v pondělí? Zhubněte přes víkend! 6 ověřených rad
    10. dubna  2015 
     06:00

    Dobře, zázraky neexistují, a my vám tak nemůžeme slíbit, že budete v pondělí vážit o pět kilo méně. Ale přesto se za dva víkendové dny dá hodně změnit a vy se budete moci cítit lépe, ačkoli vaše váha klesne třeba jen o kilo či dvě. Dvoudenní dieta není nijak náročná, jen se nesmí držet delší dobu. Není to ideální cesta, jak zhubnout, ale skvělý způsob, jak s tím začít. 

  • Dvoudenní půst

    Autor: Shutterstock.com

    Jedním ze způsobů, jak začít něco dělat se svou váhou, je půst. A to jedno- nebo dvoudenní, podle toho, na jaký se cítíte. Má více podob, ale obvykle se doporučuje, abyste místo jídla pili zeleninové nebo ovocné šťávy. Právě dostatek tekutin je při půstu důležitý, protože zatímco bez jídla chvilku vydržíte, bez tekutin byste mohli být dehydrovaní po jediném dnu. 

  • Jak může vypadat víkendový detox?

    Autor: Shutterstock.com

    Pátek – v průběhu dne jezte pouze lehce stravitelná vařená nebo dušená, nejlépe zeleninová jídla, vyhněte se smaženým nebo pečeným pokrmům a sladkostem. Pijte vodu nebo čerstvé šťávy – před spaním si dejte očišťující čaj.

    Sobota je den, kdy nejíte vůbec nic. Po probuzení si dejte sklenku vlažné vody s citronem a kapkou jablečného octa. Nápoj pijte pokaždé, když pocítíte hlad.

    Neděle – po probuzení si dejte vodu s citronem, ke snídani snězte jablko a banán, k pití si dejte zelený čaj. Na oběd a večeři si připravte lehký zeleninový pokrm.

  • Nejúčinnější cviky na břicho

    Video se připravuje ...
    Cviky na břicho, které můžete dělat doma. • VIDEO: Adam Balažovič

    Odlehčený jídelníček rozhodně pomůže tomu, abyste měli plošší břicho než v dny, kdy si dáte pořádný oběd či večeři nebo něco nadýmavého. Zároveň se zaměřte na procvičování břicha – využijte k tomu třeba sestavu z našeho videa, která se dá bez potíží cvičit i doma. 

  • Trocha toho pohybu aneb nepřežeňte to

    Autor: Shutterstock.com

    Když držíte půst, není nicméně vhodné se zároveň fyzicky ztrhat extrémním pohybem. Samozřejmě kdybyste zároveň ušli za den dvacet pět kilometrů, zhubnete víc, ale rozhodně to při detoxu nezkoušejte. Bohatě stačí, když se půjdete projít někam ven nebo když si pro radost uděláte něco na zahrádce. 

  • Změňte postoj aneb zatáhnout břicho!

    Nedaří se vám shodit přebytečné tuky v okolí břicha? Můžou za to třeba hormony nebo špatné cvičení.
    Autor: Shutterstock.com

    Možná si myslíte, že většinou stojíte jakžtakž rovně a se zataženým břichem. No... Schválně se na sebe někdy podívejte ve chvíli, kdy se nehlídáte – takový pohled do výlohy může člověka vyděsit, když si uvědomí, že ta shrbená ramena, ohnutá záda a vystrčené břicho patří jemu. Špatný postoj vám přitom opticky přidá klidně i několik kilo, takže se vyplatí myslet na to, abyste se drželi rovně. 

    Jak poznáte správný postoj? Když se vidíte zboku, měli byste mít v jedné rovině ucho, rameno, kyčel a kotník. Při stoji lehce zasuňte bradu dozadu, stejně jako dozadu mírně tlačte ramena, zatímco hrudník se snažte posunout dopředu. Břicho zpevněte a trochu zatáhněte, zkuste na něj myslet celý den. 

  • Tohle ani nezkoušejte

    Autor: Shutterstock.com

    Nechtějte vážit v pondělí o pět  kilo méně než v pátek, to zkrátka není možné. Nesnažte se vlastní organismus ošidit třeba tím, že nebudete pít, nebo že si dokonce pořídíte nějaké močopudné nápoje – váha by vám sice klesla, ale nešlo by o zhubnutí, pouze o ztrátu tekutin. Nemá smysl se omezovat v jídle a pak si dát nějakou sladkost s tím, že jste přece o víkendu hladověli, tělo tím jedině zmatete, pokud budete jíst málo, měly by to být zdravé a lehce stravitelné potraviny. Berte to tak, že detox budete držet den či dva, delší dobu už by mohl ohrozit vaše zdraví, a pokud například zároveň chodíte do práce nebo se staráte o rodinu, byli byste příliš vyčerpaní. 

     

/
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji