Máte problémy s váhou? Nechte si poradit od odborníků

Máte problémy s váhou? Nechte si poradit od odborníků
Prezentace klienta
  30. března  2015 
 00:00

Obezita i nadváha jsou stavy, kdy se v lidském těle ukládá nadměrné množství tuku. Toto ukládání je způsobeno nerovnováhou mezi množstvím energie přijaté v potravě a energie vydané fyzickou aktivitou. Na vzniku těchto onemocnění se významně podílí jak genetické vlivy, tak i životní styl – sedavý způsob života, nesprávná strava.

Právě genetické faktory ovlivňují schopnost organizmu využívat a ukládat dodávanou energii, schopnost spalovat tuky, spontánní fyzickou aktivitu a výběr chutí na kalorická jídla.

 

Jak jednoduše určit obezitu?


Asi nejčastěji používaným ukazatelem je index tělesné hmotnosti - tzv. BMI. Pokud nevíte, jak BMI správně vypočítat, využijte tuto internetovou kalkulačku, která vám zaručí přesný výsledek.

 

Zdravotní komplikace obezity a nadváhy


Obezita způsobuje četná a závažná onemocnění. Čím je obezita vyššího stupně, tím jsou tato rizika větší. Mezi komplikace patří například metabolická, srdeční a cévní onemocnění, potíže s otěhotněním, žlučníkové kameny, psychické poruchy a v neposlední řadě také přetížení kyčelních a kolenních kloubů a páteře.

Autor: Profimedia.cz

Jaké jsou možnosti léčby a pro koho jsou vhodné?


Centrum ISCARE se specializuje na pomoc pacientům trpícím obezitou. Obezita má mnoho podob a proto také řadu různých postupů, jak ji úspěšně léčit a právě v ISCARE nabízí všestranný přístup k její léčbě s využitím všech moderních metod.

 

1.     Tradiční dietní léčba s pomocí obezitologa


Lékař vyšetřuje pacienty v ambulanci, zjišťuje dosavadní dietní návyky, osobní a rodinné vlivy na stravování a životní styl. Současně provádí vyšetření hladiny důležitých látek a hormonů v těle. Podle svých zjištění obezitolog vytváří jídelníček vhodný pro konkrétního pacienta. Nedílnou součástí léčby je správně zvolený pohyb, který by měl být úměrný a přinášet pacientovi radost.

 

2.      Chirurgická léčba obezity s pomocí laparoskopických operací


Operace, jako je například bandáž žaludku nebo sleeve gastrektomie, se považují za velmi účinné. Poskytují totiž výrazné váhové úbytky a současně jsou jednoduché i bezpečné. Jako léčba i prevence jsou doporučovány pro diabetiky, pacienty s vysokým krevním tlakem a jinými nemocemi souvisejícími s obezitou. Centrum ISCARE nabízí nejrozsáhlejší zkušenostmi v této léčbě v počtu prováděných operací. Bližší informace o tomto způsobu léčby naleznete ZDE.

 

3.      Psychologická péče o pacienty s obezitou


Na vzniku obezity se podílí i životní okolnosti a emoce. Psycholog proto nesmí chybět mezi odborníky, kteří se podílejí na moderní léčbě obezity. Klinika ISCARE nově nabízí i skupinovou psychoterapii – tkz. „Banding klub“.

Velká proměna vlastního těla, životního stylu a reakce okolí… S tím vším se musí pacienti po operaci vypořádat. A právě Banding klub je tu od toho, aby vám pomohl sžít se s těmito velkými životními změnami.

 

4.      Konzultace nutričního terapeuta


Víte, že ke vzniku obezity vede často neznalost principů zdravého stravování? Obézním pacientům je třeba v dietě vhodně poradit a právě kvůli tomu, jsou vám k dispozici kvalifikovaní nutriční terapeuté.

 

5.      Léčba s pomocí žaludečního balonu


Umístění balónku do žaludku v průběhu jeho vyšetření, způsobuje časné nasycení, omezení pocitů hladu a váhové úbytky. Tato metoda je vhodná pro pacienty, kteří ze zdravotních důvodu nemohou nebo si nepřejí podstoupit výše uvedené způsoby léčby obezity. Je doporučována zejména pacientům s těžkými chorobami, protože nevyžaduje anestezii. Není vhodná jako samostatná metoda léčby pro menší trvanlivost výsledků hubnutí, ale je doporučitelnou součástí ostatních způsobů léčby.

Gastricky balónek
Autor: ISCARE

 

6.       Miniinvazivní chirurgie


Na moderních operačních sálech ISCARE  se provádí operace se zaměřením na miniinvazivní, pro pacienta šetrný, přístup s pomocí laparoskopie. Jedná se zejména o odstranění žlučníku, operace jícnové kýly a operace pro pálení žáhy a zánět jícnu. Mezi další a žádané zákroky patří i odstranění červovitého přívěsku slepého střeva, operace tříselné a břišní kýly.

 

Centrum ISCARE má k dispozici moderní operační sály, jednotku intenzivní péče a lůžkové oddělení včetně potřebného zázemí.

 

Zahajte boj s obezitou co nejdříve a změňte svůj život k lepšímu! Více informací na http://www.iscare.cz.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji