Chcete zhubnout? Po cvičení nebo běhání se dobře najezte!

Chcete zhubnout? Po cvičení nebo běhání se dobře najezte!
25. ledna  2024 
 06:00

Co jíst před a po cvičení, když chcete zhubnout, zároveň posílit svaly a dobře regenerovat? Za jak dlouho po sportu si něco dát? To jsme probrali s Lucií Petřek Michalcovou, hlavní výživovou poradkyní společnosti Naturhouse.

Hodně lidí se po cvičení bojí jíst, protože se domnívají, že přiberou. "Což je škoda. Za mě je to i špatně, protože tělo po cvičení potřebuje mít energii právě na spalování a na regeneraci, takže určitě se nebát aspoň do jedné hodiny po cvičení se najíst," zdůrazňuje výživová expertka, se kterou jsme ve videu probrali podrobnosti.

Co jíst před cvičením?

Stejně tak se jídla nebojte ani před cvičením, i když tady pravidla nejsou tak jednoznačná a víc záleží na tom, co komu vyhovuje. "Samozřejmě neměl by to být nějaký velký steak s brambory, protože to se fakt tráví docela dlouho," podotýká Lucie Petřek Michalcová, která vám dá tip na potravinu bohatou na draslík, který je pro svaly a fyzickou aktivitu velmi důležitý. Tohle si dejte před cvičením ke snídani!

 

Jak dlouho jíst před cvičením a po něm? Jaké jídlo je nejlepší, když hubneme? Nejen na to odpovídá výživová poradkyně Lucie Petřek Michalcová ve videu.

Video se připravuje ...
Lucie Petřek Michalcová: Kdy jíst po cvičení? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

 

Autor: red
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji