5 důvodů, proč mají štíhlejší lidé lepší sex

  • 5 důvodů, proč mají štíhlejší lidé lepší sex
    10. února  2015 
     06:00

    Jestliže vás nepřesvědčily zdravotní komplikace spojené s kily navíc, tohle by mohlo. Lidé, které trápí nadváha nebo obezita, nezřídka mají horší sexuální život. Někdy proto, že je pro ně těžší najít partnera, ale vyhráno nemají, ani když nejsou sami. Důvod? Protože si v posteli tolik nevěří, chybí jim v sexu odvaha. Navíc musí bojovat i s různými omezeními, která plynou z toho, že nejsou tak ohební, nebo se prostě bojí ukázat své tělo. 

     

  • Už se nebudete muset milovat potmě a pod peřinou

    Autor: Shutterstock.com
    I hubení lidé se někdy stydí, ale ti, kteří jsou trochu při těle, jsou na tom většinou hůře. Takže si mnohdy nedovedou představit, že by se s partnerem milovali jinak než potmě, nebo alespoň pod peřinou. Což poněkud zabíjí sexuální fantazii, protože zvláště u mužů hodně funguje vizuální stimulace. A nejen to, podstatně klesá i množství poloh, které budete moci vyzkoušet. 

  • Zjistíte, že sex se dá provozovat nejen v ložnici

    Autor: Shutterstock.com
    S ubývajícími kily se dost možná vaše sebevědomí zlepší natolik, že přistoupíte na to, že souložit se nemusí jen v posteli. A s partnerem si užijete milování v kuchyni nebo v koupelně, protože už nebudete tolik řešit, jak při tom vypadáte a že je vidět i to, co byste nejraději nikomu neukazovali. 

  • Nebudete se tolik potit, vydržíte déle

    Autor: Shutterstock.com
    Zlepší se také výdrž – máme tu na mysli prostě to, že se tolik nezadýcháte či nezapotíte, což jinak může člověka při milování poněkud limitovat. Příjemný bude také fakt, že získáte daleko pružnější tělo, což se v sexu mnohokrát vyplatí. A nejspíše se budete moci přestat trápit kvůli tomu, aby vám partner při milování nesáhl na faldy nebo že začnete chrápat, sotva usnete po jeho boku. 

  • Sexem spálíte více kalorií než dříve

    Autor: Shutterstock.com
    Jelikož si dost možná budete milování užívat častěji a delší dobu než dříve, stoupne i množství energie, které tímto způsobem spálíte – zvláště pokud zvolíte nějakou méně obvyklou polohu. A nejen to, štíhlejší lidé mají v těle více svalů a méně tuku, a proto jejich tělo spaluje při námaze, kam patří i sex, více energie než ti, kdo mají převahu tukových buněk. Převedeno na čísla, za čtvrthodinu v posteli spálíte asi 600 kilojoulů (jeden banán nebo rohlík), za čtvrthodinu vestoje už 1000 kJ (skoro půlka tabulky čokolády). Hříchem proto nebude, když si po sexu dáte s partnerem něco dobrého. 

  • Trápí vás neplodnost? Může se to změnit

    Milenka
    Autor: shutterstock
    Sex vás baví i s kily navíc, ale trápí vás neplodnost? Či jiné zdravotní problémy? To se dost možná také změní k lepšímu, jakmile něco shodíte, protože se tím zlepší hormonální rovnováha vašeho těla. A právě zmíněnou neplodnost dávají lékaři do souvislosti s nadváhou poměrně často, i když jde většinou až o morbidní obezitu. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji