Honí vás mlsná? 8 nejlepších zbraní: Zkuste mentol, ajurvédu a modrou!

  • Honí vás mlsná? 8 nejlepších zbraní: Zkuste mentol, ajurvédu a modrou!
    8. února  2015 
     06:00

    Každý, kdo někdy držel dietu, ví, že i při té nejsilnější vůli a motivaci přijdou chvilky, kdy je hlad silnější než my a všechna naše předsevzetí. Přesněji řečeno silnější je naše chuť se pořádně nadlábnout. V tu chvíli je dobré znát několik osvědčených vychytávek, jak sami sebe oklamat a nadále mít dobrý pocit, že to všechno pěkně zvládáme. Takže, co na tebe platí, hlade? 

  • Polévky, v nichž nestojí lžíce

    Máte rádi husté přesnídávkové polévky s jíškou? Máme špatnou zprávu: tloustne se po nich. Na mouku do polévek úplně při dietě zapomeňte. Dejte do ní třeba brambory, rýži, bulgur, kuskus, zkrátka ne mouku. Po té se vážně kyne. Ideální je, když polévku, nejlépe masový vývar, zahustíte zeleninou. Žádné nudle, žádné noky, ale spousta zeleniny. Jakou kdo má rád. Trik spočívá v tom, že zeleninu rozmixujete. 
    zeleninová polévka
    Autor: Shutterstock
  • Kedlubnu s sebou!

    Nejenom při dietě je rozumné nosit s sebou různou syrovou zeleninu – očištěnou a nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, okurku, rajče, papriku. Když vás přepadne hlad, nemusíte ho zahánět hamburgerem nebo chlebíčkem. Sáhnete do kabelky a chroustáte.
    Kedluben
    Autor: profimedia.cz
  • Tlačte bod pod nosem

    Nos
    Autor: profimedia.cz
    Na těle existují speciální body. Když si je zmáčknete, hlad a mlsná poleví. Ten první je přesně uprostřed mezi nosem a horním rtem. Položte si na to místo prst a mačkejte ho jednu minutu. Druhý je na ušním lalůčku. Ten se mačká pravým prstem na levém uchu a levým prstem na pravém uchu. Zmáčkněte ho krátce třikrát za sebou. 
  • Vyhněte se oranžové barvě

    Pokud vás honí mlsná, možná to je kvůli oranžové barvě, která podněcuje chuť k jídlu.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud máte rádi oranžovou, musíte počítat s tím, že budete stále hladoví. Oranžová totiž vyvolává chuť k jídlu. Přesně to, co nechcete. Nevadí jen oranžové zdi nebo nábytek, ale i oblečení. Úplně nejhorší nápad je mít oranžovou kuchyni nebo talíře. Naopak modrá chuť na jídlo utlumuje. 
  • Spolubojovník mentol

    Když vás honí mlsná, dejte si mentolovou žvýkačku.
    Autor: Shutterstock.com
    Dobrým likvidátorem neodolatelného hladu je mentol. Tedy přesněji mentolová příchuť. Když máte hlad, žvýkejte mentolovou žvýkačku, cucejte mentolový bonbon bez cukru nebo si ústa vypláchněte mentolovou ústní vodou. Pomáhá to neutralizovat chuť hlavně na sladké a tučné jídlo.
  • Myslete na něco jiného než na jídlo

    Nemůžete se ani na nic pořádně soustředit, protože myslíte jen na čokoládu. Tak to změňte a myslete třeba na děti, na dobrý film, který jste viděli, nebo jen spřádejte své sny dejme tomu o cestování. Hodně pomáhá (platí to hlavně na ženy) si ve slabé chvilce otevřít módní časopis, ze kterého se usmívají štíhlé krasavice.
    Než se zakousnete do čokolády, vzpomínejte třeba na zážitky z léta a chuť vás přejde.
    Autor: Shutterstock.com
  • Dejte si černou jako bota!

    Chuti na čokoládu někdy prostě nejde odolat, a hotovo. V tom případě se netýrejte a dejte si ji. Ale tmavou, s co nejvyšším obsahem kakaa, nejméně sedmdesát procent. Můžete to udělat i tak, že čokoládu rozmícháte v horkém nízkotučném mléce a osladíte vše stévií (stoprocentně přírodní rostlinné sladidlo, seženete ho v bioobchodech).
    Tmavá čokoláda dokáže zvyšovat hladinu dobrého cholesterolu v krvi.
    Autor: Shutterstock.com

  • Ajurvédský vodní trénink

    Je absolutně jednoduchý. Vezměte si větší sklenici a nalijte si do ní dost teplou vodu. Pijte ji po malých doušcích – měli byste mít dopito tak do deseti minut. Žaludek to prý považuje za teplou polévku a dá vám chvíli pokoj.
    Zkuste pít pomocí ajurvédského tajemství.
    Autor: Shutterstock.com

/
Autor: sia, maš

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji