Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Metabolic balance

Metabolic balance
16. prosince  2014 
 16:35

Přemýšlíte, jak zhubnout, a rádi byste metodu, pod kterou jsou podepsáni lékaři? Pak je pro vás výživový program metabolic balance tím pravým. Vychází z dlouhodobých zkušeností odborníků na zdraví a hubnutí a jeho filozofie tkví v tom, že aby váha šla dolů, je potřeba ji přizpůsobit metabolismu každého člověka. Není to cesta, jak rychle zhubnout, ale rozhodně je to cesta k tomu, abyste si nižší váhu udrželi. 

Co od ní čekat: pomalejší, zato trvalé snížení váhy.

Výhody a nevýhody: hlavní výhodou je dietní program na míru, nevýhodou je, že musíte najít specialistu věnujícího se právě této metodě, za což se samozřejmě platí.

Základní myšlenka je jasná. Aby byl člověk štíhlý a zároveň zdravý, měl by jíst tak, jak to odpovídá jeho vlastnímu metabolismu. Jinými slovy, každý člověk potřebuje dietní plán na míru, přičemž hubnutí má čtyři na sebe navazující fáze. 

Je potřeba absolvovat úvodní vyšetření včetně rozboru krve a následně docházet do ordinace na pravidelné kontroly a konzultace. Při analýze krve se posuzují více než tři desítky různých parametrů a ukazatelů vašeho zdravotního stavu, kondice a výkonnosti metabolismu. 

Zastánci tohoto směru tvrdí, že pokud se vyladí tělesná chemie s chemií potravin, dojde k tomu, že tělo nebude mít tendenci ukládat tuky, ale začne přebytečnou energii účinně spalovat. 

Dieta na míru by zároveň měla zajistit to, že vašemu tělu nebudou chybět žádné živiny, ať už jde o vitaminy, minerály nebo bílkoviny, dostatečný a vyvážený by měl být i příjem tuků a cukrů. Výsledkem je například to, že vám nebude ubývat svalová hmota. 

Pozor, poradci, kteří se věnují metodě metabolic balance, počítají s tím, že se zároveň začnete více hýbat, protože to samo o sobě zvyšuje výkonnost metabolismu. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji