Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Vlkodlačí neboli měsíční dieta

Vlkodlačí neboli měsíční dieta
14. prosince  2014 
 18:05

Vlkodlačí nebo také „měsíční“ dieta se řídí podle fází měsíce a staví na myšlence, že lidské tělo, které je tvořeno převážně z vody, reaguje na proměny měsíce stejně jako například moře a oceány. Proto by měl mít jednodenní půst při úplňku mnohem vyšší pročišťující efekt než kdykoli jindy. 

Co můžete čekat: Jednodenní úplňkový půst, který doporučuje řada výživových poradců, a následně dietní jídelníček omezující tuky a cukry a také jídlo po východu měsíce.

 

Výhody a nevýhody: Jednodenní úplňkový půst se v řadě kultur dodržuje již celá staletí a má podle odborníků pozitivní pročišťující vliv na organismus. Jen je třeba přesně trefit, kdy která fáze měsíce začíná.

 

Gravitace tak po dobu 24 hodin ovlivňuje to, kolika tekutin se může naše tělo zbavit, mohou to být až tři kilogramy. Dieta je proto založená na přizpůsobení stravy cyklu měsíce. Největší sílu má prý měsíc nejen v období úplňku, ale také v novu. Během této doby se z těla rychleji odplavují toxiny, což napomáhá hubnutí.

 

Kamenem úrazu této diety je to, že musíte odhadnout správný okamžik, kdy fáze měsíce začíná. Pokud začíná např. v poledne, můžete celé dopoledne jíst, co chcete, ale jakmile uhodí dvanáctá, je potřeba nasadit přesně danou stravu a celých 24 hodin jídelníček dodržovat.

Můžete si vybrat ze dvou variant. Jednodušší předepisuje během úplňku a novu pouze popíjení vody nebo čerstvých ovocných a zeleninových džusů. Ta složitější navíc předepisuje i správné dietní chování. Ve fázi, kdy měsíc dorůstá, musíte notně zmenšit svoje porce jídla, zakázány jsou veškeré tuky a také cukry. Ve fázi ubývání měsíce pak nesmíte jíst poté, co se měsíc objeví na obloze.

 

Lunární kalendář naleznete zdehttp://www.slunecno.cz/lunarni-kalendar

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji