Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Astrodieta podle hvězd

Astrodieta podle hvězd
14. prosince  2014 
 17:57

Nemusíte tomu věřit, ale proč to nezkusit. Pokud vás ale zajímá astrologie a vše spojené s měsíčními znameními, možná vás to dokonce nadchne. Protože astrodieta radí zájemcům jak zhubnout v závislosti na tom, v jakém znamení zvěrokruhu se narodili. Nejde o přesný dietní jídelníček, ale spíše o doporučení, jakým způsobem zavést zdravý životní styl. 

Co můžete čekat: Pokud věříte na astrologii, je pro vás astrodieta dobrým tipem, jak zhubnout a vyladit své zdravé stravování tak, aby bylo v souladu s pohybem nebeských těles.

 

Výhody a nevýhody: Jedná se jen o dietní doporučení a všechna počítají s dodržováním zdravé životosprávy a přiměřeným pohybem. Je ji teda třeba doplnit o vyvážený dietní jídelníček.

 

Beran

 

Pro Berany je klíčem k vysněné postavě pomalé jedení a sport, zejména kardio trénink. Vhodným je především zelenina - např. špenát, celer, hlávkový salát, okurka, fazole. Z mas drůbeží a rybí, doporučenou přílohou jsou brambory.

 

Býk

 

Co se týče Býků, ti jsou ke tloustnutí asi nejvíce náchylní. Rádi si jídlo vychutnávají a také si ho hodně dopřávají. Měli by se tedy proto držet těch potravin, které nemají přemíru tuku, cukrů a dá se jich sníst větší množství. Což je samozřejmě veškerá zelenina a ovoce, drůbež, rýže, luštěniny, oves a jídla makrobiotického charakteru.

 

 

 

Blíženci

 

Blíženci problémy s nadváhou nemívají, jsou totiž neustále v pohybu, nemají rádi rutinu, u ničeho moc dlouho nevydrží. Vhodnými jídly jsou pro ně proto lehká, pestrá jídla.

 

 

 

Rak

 

Raci trpí náladovostí, přecitlivělostí, a proto je často potkávají záchvaty žravosti, v jídle hledají útěchu. Je tedy třeba si vybírat taková, která nezatěžují žaludek – např. kuřecí maso, ryby, zelenina, ovoce, rýže natural.

 

 

 

Lev

 

Lvice se rády líbí, a proto s postavou většinou problémy nemají. Pokud ano, k hubnutí vhodné jsou žluté nebo oranžové plody, menší snídaně a ryby, hovězí maso, celozrnné pečivo a těstoviny.

 

 

 

Panna

 

Klíčem k hubnutí je u znamení Panna rovnoměrná strava se spoustou zeleniny, vlákniny, dietních mas, obilných klíčků a rýže.

 

 

 

Váhy

 

Váhy hledají ve všem rovnováhu, proto jsou pro ně vhodná vyvážená jídla s převahou ovoce, zeleniny a masa, ryb, bramboy a rýže.

 

 

 

Štír

 

Štíři zase potřebují tvrdý režim, jejich nešvarem je přejídání. K jejich oblíbeným těžkým jídlům by měli přidat notnou dávku zeleniny, např. ředkvičku, cibuli, netučná masa, ryby atd.

 

 

 

Střelec

 

Střelci jsou nezřízení a neustále v pohybu a většinou je jim jedno, co sní, hlavně, když zaženou hlad. Klíčem ke zhubnutí je pravidelnost, vyváženost a klid při jídle. Prospěje jim i pravidelná detoxikace pomocí zeleninových šťáv. Hodí se pro ně orientální strava plná ryb, ořechů, semínek a rýže.

 

 

 

Kozoroh

 

U Kozorohů jde především o nastartování jejich metabolismu. Bez sportu a pravidelného jídelníčku holt kila dolů nepůjdou. Vhodná je pro ně pestrá strava s převahou ovoce a zeleniny v kombinaci s kuřecím masem, vejcem, těstovinami a rýží. Vhodné jsou polévky.

 

 

 

Vodnář

 

Vodnáři milují nové věci a mají problém s držením tradičních diet. Vhodné jsou pro ně exotické diety a netradiční druhy sportů. Prospěje jim makrobiotická strava, přednost by měla mít listová zelenina, ryby, kuřecí maso, vejce, rýže, brambory, jídla obsahující zejména zklidňující vitamín B.

 

 

 

Ryby

 

Ryby bývají přecitlivělé, a tak je jídlo v některých případech lékem na bolavou duši. Vhodné jsou pro ně bohaté zeleninové saláty, z masa pak plody moře a ryby, kuřecí, hovězí. Jídlo by mělo mít dostatek vlákniny a je důležité nezapomínat na ovoce, včetně sušeného, zeleninu, rýži atd.

 


Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji