Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Celerová dieta

Celerová dieta
14. prosince  2014 
 17:51

Celer je skvělým pomocníkem při hubnutí, má skvělé regenerační, omlazující a také čistící účinky, podporuje hubnutí a navíc působí také jako afrodiziakum. Obsahuje vitamíny B, C a A, hořčík, fosfor, zinek a vápník. Navíc je opravdu nízkokalorický, protože obsahuje pouze vlákninu a vodu, a to je důvod, proč jej nemůžete používat na jednostrannou dietu, během které byste konzumovali jen tuto zeleninu. 

Co můžete čekat: Přísnou nízkokalorickou a nízkotučnou dietu, která staví na celeru, takže pokud se tak nestalo doposud, po ní ho stoprocentně nenávidět budete.

 

Výhody nevýhody: S takto striktním jídelníčkem bezesporu zhubnete i 3 kg za týden, ale dlouho ji nevydržíte. Jíst 3 x denně celerovou polévku je jen pro silné povahy.

 

Nadšenci dokonce tvrdí, že celer obsahuje takzvané negativní kalorie, díky jejichž trávení hubnete ještě výrazněji, ale neobsahuje téměř žádnou energii. Hrozí tedy vyčerpání. Není však třeba se ho bát, zde je dietní plán, kde celerovou polévkou doplňujete další potraviny. 

 

Celerová polévka

 

500g celeru

 

300 g zelí

 

2-3 mrkve

 

2 cibule

 

3 sladké papriky

 

2 rajčata

 

kopr na dochucení

 

Postup:

 

Zeleninu očistěte a pokrájejte na kostičky, které nejprve na sucho osmahněte na pánvi a pak přesypte do hrnce a zalijte 3 litry vody. Vařte asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pokud máte raději „vodové“ polévky, nechte zeleninový vývar tak, pokud raději jíte husté polévky, přelijte vše do mixéru a rozmixujte do hladka.

 

Ukázka jídelníčku:

 

Snídaně: Šálek zeleného čaje, celerová polévka a 1 kus oblíbeného ovoce

 

Oběd: Celerová polévka, plátek dušeného kuřecího masa, vařené brambory, čistá voda

 

Večeře: Celerová polévka, vařená hnědá rýže, plátek libového hovězího masa vařeného v páře a čistá voda

 

Mezi jídly nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin, čisté vody, zeleného čaje nebo ředěné ovocné šťávy.

 


Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji