Cvičit můžete i doma a zdarma. Našli jsme ty nejlepší on-line programy!

Foto: istock.com
28. září  2018 
 06:00

Ráda byste pravidelně cvičila, ale jen těžko si najdete v nabitém dni volnou chvíli? Ať už vám brání v pohybu nedostatek času nebo se vám jednoduše návštěva posilovny příčí, cvičení on-line by váš problém mohlo vyřešit. Nejenže vás nic nestojí, ale zacvičit si můžete úplně kdekoli!

Cvičební pomůcky nebudete u většiny videí ani potřebovat, a pokud budou nutné činky, pak je snadno nahradíte lahvemi s vodou! Zapněte video doma, u kamarádky nebo o obědové pauze v kanceláři a přestaňte se vymlouvat na čas nebo na to, že se vám prostě nechce!

Online cvičení na hubnutí: 30 Days Shred s Jillian

Nejvíce cvičebních programů a videí najdete na YouTube. Většina z nich je zaměřená na hubnutí a formování postavy zároveň. Překvapivé výsledky za půlhodinu denně po dobu třiceti dní slibuje i Američanka Jillian Michaels se svým programem 30 Days Shred.

5188241:gallery:true:true

Program je rozdělen na tři fáze a ke každé z nich se vztahuje jedno video, podle kterého cvičíte vždy po dobu deseti dní. Jillian kombinuje posilování s vytrvalostním tréninkem. Spalujete tak tuky a zároveň tělo zpevňujete.

Bikini Body Guide od Kayly Itsines

Mladá Australanka Kayla Itsines se stala díky svému programu Bikini Body Guide (BBG) populární po celém světě. Jen na Instagramu ji sleduje přes deset milionů fanoušků!

Autor: Instagram.com

Tříměsíční program v podobě e-booku kombinuje dny zaměřené na posilování, vysoce intenzivní tréninky a běžné kardio. Intenzita i počet tréninků s přibývajícími týdny narůstají. Samotné cvičení však není nijak dlouhé.

Posilování vám nezabere více než půl hodiny, vysokointenzivní tréninky patnáct minut a kardio aktivita maximálně pětačtyřicet minut. Připravte si místo činek lahve s vodou, stepper nahraďte židlí a můžete začít!

Blogilates – POP pilates od Cassey Ho

Autor: Instagram.com

Pokud vás běžné posilování příliš nebaví, pak vyzkoušejte neméně náročnou formu cvičení z programu Blogilates. Autorkou programu je americká trenérka Cassey Ho, která se zaměřuje na cvičení zvané POP pilates.

Videa jsou rozdělena podle problematických partií a některá z nich nesou názvy podle celebrit. Cassey vám tak ukáže, jak si vypracovat břišáky, jako má Britney Spears, nebo zadeček, jako má Kim Kardashian.

Rebecca Louise: Sestavte si svůj trénink

Sympatická blondýnka Rebecca Louise nabízí na svém YouTube kanálu deseti- až patnáctiminutová posilovací videa vždy zaměřená na konkrétní partie. Celý trénink si tak můžete poskládat úplně podle sebe.

Autor: Instagram.com

Rebecca působí jako trenérka modelek a celebrit. Je oblíbená především pro svůj pozitivní přístup. Pomocí jejích videí tak nejen zformujete postavu, ale také načerpáte motivaci potřebnou ke změně životního stylu. 

Fitness program v češtině: FitFab Strong

Dělá vám problém angličtina? Pak zkuste český program FitFab Strong, který je dostupný zcela zdarma. Cílem programu je namotivovat celou republiku, aby nazula tenisky a začala cvičit.

Autor: Instagram.com

Autorka projektu Andy Pavelcová sestavila čtyřtýdenní fitness program, který je rozdělen na dvě úrovně: mini a maxi verze. Program obsahuje nejrůznější typy cvičení, jako jsou jóga, kombinace kardia a silového cvičení, dynamický tanec, videa se zaměřením na střed těla a mnohé další.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji