Vyberte si aktivitu podle tvaru své postavy a zhubněte na správných místech

  • Vyberte si aktivitu podle tvaru své postavy a zhubněte na správných místech
    6. července  2018 
     06:00

    Cvičení byste si měla vybírat hlavně tak, aby vás bavilo. Jestli ale chcete ovlivnit i tvar postavy, pak není na škodu vědět, kterým sportem nebo skupinovou lekcí si vytvarujete štíhlé nohy, kulatý zadeček, pevná ramena nebo úzký pas. Při hubnutí se zaměřujte na tyto kondiční aktivity.

  • Pro pevná ramena a užší pas

    Autor: iStock.com

    Ideální ženská postava by měla mít tvar přesýpacích hodin, tedy širší boky, úzký pas a široká ramena. Častou chybou žen s širokými boky, které úzký pas a širší ramena postrádají, ale je, že se zaměřují při cvičení právě na boky. Přitom budováním svalové hmoty v horní části těla se tvar postavy symetrizuje. 

    Zaměřte svou pozornost na chvíli na ramena, která jsou předností i u štíhlých modelek. Ideální aktivitou pro vás je kondiční box, u kterého spálíte nadbytečný tuk a posílíte horní polovinu těla. Při boxování posilujete nejen ramena a záda, ale díky rotačnímu pohybu cílíte také na boční břišní svaly.

  • Pro pevné zádové svalstvo

    Autor: iStock.com

    Ochablá záda vás ve stáří pořádně potrápí. Předejděte zdravotním problémům a zpevněte svaly na zádech, které budou mimo jiné i vaší okrasou v šatech nebo topu na ramínka.

    Sport pro zpevnění zad, který je oblíbený zejména v létě, je plavání. Zkuste se jednou na koupališti, vedle chytání bronzu, zaměřit i na formování postavy. Plavte každou hodinu alespoň deset minut a druhý den vás budou bolet celá horní polovina zad i ramena.

  • Pro pevnější nohy

    Autor: iStock.com

    Máte nohy tenké jako dvě zápalky a chcete to změnit? Pak je pro vás ideální volbou cyklistika. Vyrazte s rodinou nebo přáteli na hory a vyhledávejte pořádné kopce. Bude to náročné, a to jak na kondici, tak pro vaše stehna a lýtka. Nebojte se pořádné zátěže, nadzvedněte zadeček a šlápněte do pedálů.

  • Pro pevný kulatý zadek

    Autor: iStock.com

    Kulatý zadeček si můžete vypracovat i jinak než dřepováním. V letních měsících je oblíbeným sportem in-line bruslení. Cyklostezky ve městech už jsou dnes upraveny tak, aby byla pro vás jízda pohodlná a bezpečná. 

    Nebo sbalte brusle do batohu a vyrazte ven z města! Z budování pevných hýždí se tak může stát exkluzivní dovolená v krásné přírodě. Nezapomeňte při bruslení přenášet váhu na paty a v mírném předklonu udržovat rovná záda.

  • Pro štíhlý pas

    Autor: iStock.com

    Chodíte v létě s přáteli na párty? Nepostávejte jen u baru a protancujte noc! Nejenže je tanec účinná kardio aktivita, ale taky díky krouživým pohybům zacílíte energii na břišní svaly a vytvarujete si vosí pas. Samozřejmostí je ale nedoplňovat kalorie alkoholem.

    Ve větších městech naleznete i vedené lekce společenských i moderních tanců. Během hodiny spálíte stovky kalorií a jednoznačně zmenšíte obvod v pase.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji