Rady profesionálů, jak jíst a co dělat před běžeckým závodem

Video se připravuje ...

6. dubna  2018 
 16:30

Zítra v deset hodin ráno začíná pražský ½ maraton, kterého se zúčastníme společně s kolegyní Anetou. Bude to naše premiéra. Tréninky probíhaly v mezích všech nemocí a skutečností, které nám vběhly do cesty, ale nasazení slibujeme veliké! Největší čeští šampióni nám prozradili, co dělat před závodem.

Jiří Homoláč je jedním z našich předních běžců na dlouhé tratě, moc dobře ví, jak se na takový dlouhý závod připravit. „Důležité je kvalitně se najíst. Večer třeba nějaké těstoviny a pořádně se vyspat. Raději si všechno sbalte již večer před závodem, abyste nemyslela na to, že něco zapomenete, to kvalitnímu spánku nepřidá.“

Začít běhat může každá z vás, Evu Vrabcovou Nývltovou, která přesedlala z lyží na běh, těší na běhání právě samotný běh a pocit, který jí to dává. Také je skvělé, že běh formuje krásně tělo, takže pokud vydržíte a budete běhat pravidelně, odměna v podobě pevného tělíčka vás nemine. Já s Anet se na závod moc těšíme, bude to trochu těžké, protože ona je nastydlá, já mám ukopnutý palec, ale nevzdáváme to. Doufáme, že nám budete alespoň v mysli fandit a že vás třeba naše odhodlání pomůže přesvědčit, abyste začala cvičit i vy!

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji