Chcete se vznášet a přitom hubnout? Vyzkoušejte bungee workout!

Video se připravuje ...

8. prosince  2017 
 06:00

Pokud vás klasické cvičení nebaví a posilovnám se vyhýbáte obloukem, vyzkoušejte bungee workout. My jsme se rozhodly ho pro vás otestovat a můžeme vám zaručit, že si cvičení parádně užijete, dáte vašemu tělu pořádně zabrat, ale hlavně se skvěle pobavíte. A to zní přece lákavě!

Bungee workout pochází z Thajska a vznikl teprve v loňském roce. Thajští akrobaté se inspirovali známým Cirque du Soleil a chtěli, aby si lidé vyzkoušeli, jaké to je, když se můžou vznášet. V Evropě jsou pouze dvě studia, kde můžete bungee workout vyzkoušet a my máme to štěstí, že jedno je zrovna v České republice, a to v D & D fitness studio

Cvičení pro začátečníky i pokročilé

Bungee workout je rozdělen na několik lekcí. Klasický bungee workout je pro lidi, kteří jsou zvyklí cvičit a fyzická zátěž jim nedělá takový problém. Bungee workout easy je pro lidi staršího věku, vyšší váhy nebo pro ty, kteří nejsou zvyklí tak moc cvičit. Poslední lekcí je bungee rehab, který je určen pro lidi s velkou nadváhou, počínající artrózou nebo je zlobí bederní páteř. 

Po celou dobu cvičení jste zavěšeni na laně, které je kratší než lano u klasického bungee jumpingu. Lana se od sebe liší pružností, a to znamená, že si cvičení mohou dovolit hubení lidé, ale také ti, kteří mají nějaké to kilo navíc.

Bungee workout posílí zadek, stehna i břicho

Po celou dobu je lano připnuté k pánvi. To pomáhá k jejímu správnému nastavení a slouží k posílení vnitřních svalů. Nejvíce se při cvičení zapojí zadek, stehna a střed těla. Během hodiny a čtvrt, kdy je součástí také rozcvička a závěrečné protahování, naše těla dostala pořádně zabrat.

Možná vám to přijde jako hračka. Nám to po zhlédnutí pár videí taky tak připadalo, ale můžeme vám obě potvrdit, že jsme se na druhý den nemohly skoro ani hnout. To ale nemění nic na tom, že jsme si cvičení užily a určitě to nebyla naše poslední návštěva.

Co na sebe? 

Hlavně něco, v čem se budete cítit pohodlně. Nejvhodnější bude tričko nebo tílko a legíny nebo jiné úzké kalhoty, protože během cvičení na sobě máte navíc neoprénové kraťasy, díky kterým se ještě více zapotíte. Cvičí se naboso, ale pokud vám to není příjemné, můžete si vzít sálovou obuv. 

Autor: Aneta Pařízková, Gabriela Röhrichová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji