7 nejlepších cviků pro krásná prsa a pevné břicho! Bez nich to nepůjde

  • 7 nejlepších cviků pro krásná prsa a pevné břicho! Bez nich to nepůjde
    7. dubna  2017 
     06:00

    Chceme být štíhlé. Chceme také pevně vyrýsované ženské křivky, které budou na první pohled vidět! A k tomu poslouží tyto cviky, které by měla znát každá žena a kterým by se měla alespoň dvakrát týdně věnovat. 

  • Boční plank

    Boční prkno
    Autor: shutterstock.com

    Tento cvik je jedním z nejlepších na posílení svalů a vyrýsování pasu. Zapojují se při něm totiž šikmé břišní svaly, které při ostatních cvicích nedostávají tolik zabrat. Lehněte si na bok, mějte tělo v jedné rovině a poté se zvedněte na lokti. Druhou rukou se můžete buď lehce přidržovat, pokud byste ztrácela balanc, nebo ji můžete zvednout nad hlavu. Takto vydržte tak dlouho, než se vám začne propadat bok – pak už cvik nebude dávat smysl. Pokud vám boční prkno nebude dělat problém, můžete přidat i rotace, kdy ruku shora budete podsouvat pod sebe. 

    Video se připravuje ...
    Když už budete zvládat bez problémů klasickou verzi, můžete si plank ztížit. • VIDEO: Marie Šilhová
  • Výstupy

    Výpady
    Autor: Shutterstock.com

    Výstupy zase dokážou perfektně vytvarovat hýždě a hamstringy, tedy svaly zadní strany stehen. Vezměte si k ruce schůdky ze skříně, lavičku nebo klidně třeba gauč. Položte si pravou nohu na stupínek, narovnejte se v zádech a druhou nohou vykročte nahoru. Ale pozor – aby cvičení mělo ten správný efekt, musíte se vytáhnout z nohy, kterou máte položenou na stupínku. Neodrážejte se tou ze země. Nejprve udělejte patnáct opakování na jednu nohu, pak je vystřídejte. 

  • Most

    Most
    Autor: Shutterstock.com

    Tohle cvičení by měla dělat každá z nás povinně. Při něm se totiž kromě hýžďových svalů posilují také svaly pánevního dna, které s věkem oslabují a na které často zapomínáme. Svaly pánevního dna – mimo jiné – nás také mohou uchránit před inkontinencí. Skvělým cvikem je tedy most. Lehněte si na záda, lopatky přilepte k zemi, roztáhněte ruce a dejte je dlaněmi nahoru, aby se vám otevřel hrudník. Pokrčte kolena a zvedejte pánev. I tento cvik můžete různě modifikovat a ztěžovat. Například v horní pozici můžete začít kmitat. Vydržte tak alespoň deset vteřin. Při cvičení zapojíte kromě zadečku také břišní svaly. 

  • Kliky

    Video se připravuje ...
    Domácí posilování: Naučte se dělat kliky jinak! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

    Kliky nepatří jen na vojnu, také vám pomohou k pevnějším prsům, zádovým a ramenním svalům. Variant kliků je mnoho, záleží na postavení rukou, které pak samozřejmě ovlivňuje i to, jaké svaly budou zrovna zabírat nejvíce. Každopádně v klasické poloze máte lokty kousek širší než ramena – tak vám to půjde jednodušeji. Záda mějte rovná, jako by vám páteří vedlo pravítko. Lopatky se snažte přitáhnout k sobě, ramena dolů. Kolena můžete mít buď natažená, nebo na nich můžete klečet. Pak už jen stačí začít klikovat. Jděte vždy tak hluboko, jak vám to tělo dovolí, abyste nevystrkovala zadeček.

  • Tricepsové výpady

    Posilování tricepsů
    Autor: shutterstock.com

    Tricepsové výpady pomohou vytvarovat nejen tricepsy, ale také ramena. Vezměte si k ruce činku nebo klidně jen nějaký těžší předmět. Stoupněte si a mírně se předkloňte, záda ale mějte rovná. Pravou nohou jděte do výpadu a mírně ji pokrčte v koleni. V levé ruce držte závaží, pokrčte loket a napínejte ho dozadu, směrem za sebe. 

  • Plié

    Inspirace od baletek.
    Autor: Shutterstock.com

    Inspirujte se u baletek a vyzkoušejte jednu z jejich pozic! Rozkročte nohy více než na šíři kyčlí, špičky nohou vytočte  ven. Podsaďte pánev, ruce dejte v bok a pak pomalu ohýbejte kolena a jděte dolů, dokud vaše stehna nebudou ve stejné rovině se zemí. Po celou dobu si hlídejte rovná záda, ramena tlačte dozadu a hrudník vypínejte vpřed. Cviky můžete ztížit, když ve spodní pozici chvíli zůstanete nebo budete pérovat v dolní poloze. 

    Video se připravuje ...
    Balet a pilates dohromady: Cvičení pro křehké dívky, ale zapotíte se u toho jak chlap! • VIDEO: Adriana Krátká/BPŽ
  • Svíčka

    Svíčka
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud nechodíte na jógu, pak si svíčku budete možná ještě pořád pamatovat ze školní tělocvičny. Lehněte si na záda, podepřete si bedra rukama a vyšvihněte se nohama nahoru. Tak, že máte nohy špičkami vzhůru, ruce se opírají o zem a dělají podporu v bedrech – a od nich dál ležíte na zemi. Takhle vydržte co nejdéle, ovšem minimálně minutu každý den večer, před spaním. Inverzní pozice totiž může pomoct i proti celulitidě.  

    Video se připravuje ...
    Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji