Jizerská 50: Týden do závodu! Jsou holky pořádně připravené?

Jizerská 50: Týden do závodu! Jsou holky pořádně připravené?
13. února  2017 
 17:01

Co vám budu povídat, už je to trochu dřina. Hlavně ve chvíli, kdy sněhové podmínky nejsou na některých místech tak ideální, jak bychom si přály, a tak se v rámci tréninku trochu trápíme. No, a taky trochu potíme. Je před námi poslední týden, jak bude vypadat? 

Plna elánu jsem se o víkendu vydala na poslední, vydatný trénik, který mě měl přesvědčit o tom, že jsem dostatečně připravena na svou výzvu. Plán zněl jasně: v sobotu minimálně třicet kilometrů svižným tempem, v neděli alespoň čtyřicet. Když to dám, těch zbylých deset už pak nějak skoulím. 

 

Horečka, ale nikoliv sobotní noci

Gábi se léčí po svém.
Autor: Gábi Röhrichová

Gábiny plány byly dost podobné. Naše instruktážní videa, jak si namazat běžky, ji motivovala a už už se sháněla po voskách a klistrech. Jenže zřejmě se přemotivovala. Když mi v sobotu přišla zpráva, jak a hlavně zda vůbec může kombinovat modafen a ibuprofen, bylo mi jasné, že horečka, která ji skolila, nebyla běžkařská, ale obyčejná virová. 

Rozhodla jsem se, že tedy o víkendu na Vysočině kolegiálně potrénuji i za ni. Gábi, promiň, ale nešlo to. Stopa po oblevách a nočních mrazech byla přemrzlá, rozšlapaná od turistů a plná jehličí a větviček a kamínků. Chvílemi dokonce nešlo jet vůbec, takže to vypadalo jako indiánské běžkování. Chvíli jedu, chvíli jdu po svých. 

 

Trénink emocí

Do toho mám pocit, že severní vítr je krutý, ale že nejkrutější je ten, který fouká na Žďárských vrších. Po patnácti kilometrech jsem byla připravena rozlámat běžky, ale už jsem se v rámci tréninku naučila ovládat nejen svůj styl, ale i emoce. Nicméně výsledek, který se mi ukázal v mé aplikaci Superlife, která poctivě sleduje mé pokroky, mě moc nepotěšil. 

...
Autor: Maruška Šilhová
Ale co vám budu povídat, velkou radost mi udělal náš trenér a psychická podpora v jednom: Martin Šturc. Ten mi řekl, ať už se tento týden raději šetřím. "Dej si tak polovinu toho, co si dáváš obvykle, aby mělo tělo čas se pořádně zregenerovat, ale pořád se hýbej. Jez hodně kvalitních bílkovin, zeleniny, ovoce a sacharidů a budeš v pohodě," motivuje mě. No, čokoláda a sklenička na kuráž se do toho tento týden ale ještě prý nepočítají.

Hlavně to dojet

Což je dobře, stejně musím tento týden dbát na dostatečný spánek, ideálně alespoň osm hodin denně, tak mě to aspoň nebude lákat utíkat ke skleničce bílého vína. Tu si nechám až jako oslavnou, jestli tedy vůbec do cíle dojedu. Jasně, že jo. 

Ovšem největší výzvou je teď pro Gábi do neděle sebrat dostatek sil a energie, aby její nachlazeními oslabené tělo chytlo druhý dech, aby Gábi svůj závod nevypustila. Držte jí palce! A mně ostatně taky. Dávám nohy hore a jdu sbírat síly, jak fyzické, tak hlavně ty psychické.

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji