Nejlepší cviky na posílení prsních svalů, zad a ramen? Lehněte si!

  • Nejlepší cviky na posílení prsních svalů, zad a ramen? Lehněte si!
    3. února  2017 
     06:00

    Abyste posílily prsní svaly, nemusíte ihned běžet do posilovny a zvedat činky na benchpressu. Pokud tedy nechcete. Naštěstí pro nás ženy existuje spousta cviků, které jsou mnohem příjemnější a kterými posílíme horní partie, včetně prsou, ramenou a zad. A navíc se u nich leží! 

  • Nezapomeňte se protáhnout

    Video se připravuje ...
    Protahování před tréninkem: Jaké cviky jsou nejlepší? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
    Tak jako u každého cvičení, ani v tomto případě se nezapomeňte protáhnout. Tím totiž dáváte tělu najevo, že se něco chystá. Svaly se zahřejí, stejně tak jako klouby, čímž předejdete případnému úrazu. Snažte se dělat pohyby, které budou 3D, tedy do všech směrů, nikoliv pouze dopředu a dozadu. 

  • První cvik

    Video se připravuje ...
    Nejlepší cviky na posílení prsních svalů, zad a ramen? Lehněte si! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
    Nejprve si lehněte na zem na břicho. Špičky prstů u nohou mějte u sebe. Tak se vyhnete tomu, že byste zatnuly zadek a zadní stranu stehen, čímž byste posilovaly jiné svaly, než chcete. Ruce položte na zem pod hlavu a spojte je. Pak už jen vždycky zvedejte ruce s hlavou zhruba pět centimetrů nad zem. 

  • Druhý cvik

    Svícen znáte určitě i ze školy.
    Autor: Shutterstock.com
    Při druhém cviku, který se jmenuje svíčka, posílíte zejména svaly mezi lopatkami. Zůstaňte ve stejné poloze jako u předchozího cviku a ruce dejte do polohy svícnu. Inspirujte se u klasického svícnu, který jsme dělaly ve škole na tělocviku v sedu. Ruce pak uklánějte dozadu, lokty k tělu tak, aby vám k sobě šly lopatky. Jednoduše řečeno – jako kdybyste chtěly lopatkami o sebe tlesknout. Hlavu mějte stále lehce nad zemí a pravidelně dýchejte.

  • Třetí cvik

    Cviky na posílení zádových svalů.
    Autor: Shutterstock.com
    Poslední cvik ze série, při které posilujete ramenní, prsní a mezilopatkové svalstvo, vychází ze stejné polohy jako předchozí dva. Vezměte si k ruce pomůcku, ale nezáleží na tom, co to bude. Klidně to může být kilová činka, ale stejně dobře poslouží třeba ovladač od televize. Hlavu zvedněte mírně nad zem a předmět si předávejte v rukou za zády. Nejprve na jednu stranu, poté na druhou. Ačkoliv se to nezdá, svaly pořádně ucítíte.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji