Nová výzva! Běžky ještě neodkládejte, dáme si další závod

Trénujeme
Foto: Gabi Rohrichová
28. ledna  2016 
 06:00

Už za tři týdny mě čeká další závod. Po Jizerské padesátce, která byla kvůli nedostatku sněhu jen třetinová, je tu pořádná výzva v podobě závodu nazvaného Red Bull Horská smyčka. Což je klání trochu extrémní. 

Nechci se úplně zničit, takže Horskou smyčku pojedu jen tak dlouho, dokud mi budou síly stačit. Princip závodu je jednoduchý. Má čtyři okruhy, neboli smyčky, které je třeba zdolat během jednoho dne. Jedna má dvacet, další patnáct, třetí deset a poslední pět kilometrů. Začíná se tou nejdelší a sestupně se pokračuje po těch dalších. Dohromady je to opět krásných padesát kilometrů.

Jede se v Abertamech v Krušných horách. Tentokrát jsem se rozhodla, že se do toho nepustím sama. Beru si s sebou dvě kamarádky, se kterými to, doufám, zvládneme lépe. Na Jizerské padesátce jsem totiž zjistila, že morální podpora – i třeba jen fanoušky – u cíle hodně pomáhá!

Video se připravuje ...
Jak to vypadá, když po ránu vyrazíte na běžky v Zugspitz aréně • VIDEO: Gabi Röhrichová

Vím taky, že s pohybem nesmím přestat. Víkend jsem tak strávila v Tyrolsku, přesněji v Zugspitz areně v Ehrwaldu. Bylo to poprvé, kdy jsem vyzkoušela běžkařské dráhy mimo české hory, a bylo to skvělé. Stopy jsou nádherně upravované, jen na značení jsem asi byla trochu moc blond. Takže jsem se spíš řídila orientačním smyslem, který pro okruhy v údolí nemusíte mít nijak speciálně vyvinutý. V každém případě si můžete zvolit dráhy podle délky a náročnosti. Ta nejdelší měřila čtyřicet dva kilometrů, tu jsem bohužel nestihla.

Jako součást tréninku je jakýkoli sport dobrý, takže jsem si po roce zase vyjela na snowboard, a jelikož skvěle upravený areál v Ehrwaldu nabízí i možnost nočního sáňkování po sjezdovce, vyrazili jsme i na sáně. Byl to opravdu skvělý adrenalinový zážitek. Já osobně nejsem žádný kamikadze, ale svištěla jsem ostošest! 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji