Výzva Jizerská 50: Trénink pokračuje, pocení v tělocvičně!

Výzva Jizerská 50: Trénink pokračuje, pocení v tělocvičně!
14. prosince  2015 
 17:36

Jizerská 50 už se mi kvapem blíží a já z toho pomalu začínám mít noční můry. Docela se bojím, že to nemůžu v žádném případě zvládnout. Pak ale slyším řeči, jak to zvládnou i támhle Pepík s Ančou, kteří si na každém odpočívadle dají frťánka slivovičky – a jedou! Tak to musím dokázat taky. 

V rámci tréninku jsem se rozhodla vyzkoušet další pro mě nový sport: fit box. Vstávání mi dělá odjakživa problémy, ale když musíš, tak musíš. Začít den fit boxem není vůbec marná věc. Pytel, který je na těžkém podstavci, před vámi stojí a podle pokynů trenéra do něho kopete a boxujete. Pokud jste ten typ, který potřebuje vybít vztek, klidně si místo pytle můžete představit třeba protivného šéfa, nevěrného manžela nebo šílenou tchyni a hned vám bude líp.

Video se připravuje ...
Fit box • VIDEO: Gabi Röhrichová

Výborné na tomhle sportu je, že zapojujete jak nohy, tak ruce. Já jsem například byla překvapená z toho, jak mě bolí záda. Do vysokých kopů se totiž zapojuje i svalstvo v bederní oblasti zad, a to se ozvalo už večer téhož dne. Měla jsem pocit, že mám něco s ledvinami, a říkala si, kde jen jsem mohla takhle ofouknout. Nakonec se ukázalo, že to byly jen bolavé svaly.

Jelikož se venku ochladilo, začala jsem také běhat v tělocvičně. Kousek od práce mám naštěstí centrum bojových sportů PRO7SPORT, kam můžu chodit na pás. Venku je to mnohem větší zábava a rychleji to ubíhá, ale noci jsou chladné a stejně tak rána a nerada bych to odstonala. Takže musím nasadit hudbu do uší a pozorovat nemilosrdně pomalu ubíhající čas a kilometry na obřím displeji přístroje!   

Video se připravuje ...
Zázračná masáž • VIDEO: Gabi Röhrichová
A jelikož i relax je třeba, ne jen dřina, vyjela jsem se nadýchat čerstvého vzduchu mimo Prahu do Kolína, kde se starají o očistu těla a duše. Já jsem jela jen tak relaxovat, takže jsem vyzkoušela hlavně parní box. Tam vás pěkně nahřejí a potom se odevzdáte do rukou dokonalého maséra Josefa, který praktikuje také reflexní masáže. Především se mu povedlo rozmasírovat můj zablokovaný krk. Navrch jsem si k tomu dala jógu a meditace s jogínem Václavem. Jsem jógový začátečník, ale jeho přístup mě fakt bavil! Především meditace s gongem, ten když se rozezní naplno, tak máte pocit, že vám těsně nad hlavou prolétl tryskáč! Super zážitek!

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji