Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Miluše Šplechtová zhubla 20 kilo, vypadá skvěle

15. června 2011 | 16:26

Neuvěřitelná proměna. Herečka Miluše Šplechtová (53), manželka Jana Hrušínského a matka tří dětí, shodila téměř dvacet kilogramů. Dokázala tak, že i po padesátce se dá bez problémů zhubnout. Stačí jen chtít.

Šplechtová nepodlehla žádné ze "zaručených" diet, které většina z nás už alespoň jednou vyzkoušela. Se svým kolegou Aloisem Švehlíkem navštívili výživového poradce, který jim naordinoval přísnou dietu. Tu podpořila ještě preparáty na hubnutí.

Kostýmy praskaly ve švech

Kila herečka nabrala během natáčení seriálu Cesty domů, ve kterém ztvárňuje ctižádostivou a nebojácnou mjr. Mílu Jírovou. A nepřibrala sama. S nadváhou se začali potýkat i její herečtí kolegové. Ručička váhy stoupala i u Miroslava Etzlera, Aloise Švehlíka a dalších. Problém nastal, když se nemohli vejít do kostýmů.

Rozhodli se proto pro radikální řešení. "Každý z herců hubl podle svého. Někdo úspěšně, jiní méně. Celkem se protagonistům seriálu podařilo shodit neuvěřitelných pětašedesát kilogramů," prozradila nám Pavla Freij, PR koordinátorka TV Prima.

Režisér Adamec si své "ovečky" vykrmil

Za nadváhou je láska herců k dobrému jídlu a především dokonalý catering. Ten navíc režisér Jiří Adamec (63) nechal rozšířit ještě o dozlatova vypečenou kachničku s knedlíkem a zelím, které málokdo dokázal odolat. Adamec je vyhlášený gurmán, který rád vaří i jí.

Vaření baví i Šplechtovou a kolem plotny se umí pěkně otáčet. „Myslím, že jsem dobrá kuchařka, alespoň všichni říkají, že jim ode mě chutná. Vařím všechno, českou, italskou i jinou kuchyni," prozradila herečka, která má nejradši klasickou svíčkovou.