Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zmrzlina Baby Gaga: Je z mateřského mléka

2. března 2011 | 11:02

Patnáct britských maminek objevilo způsob, jak si přivydělat k mateřské. Prodávají své mléko místnímu zmrzlináři, který z něj vyrábí mraženou pochoutku! Jedna porce ale přijde zájemce pěkně draho, v přepočtu stojí skoro čtyři sta korun. Přesto je zájem velký a na dveřích často visí cedulka "vyprodáno".

V Londýně je teď pozdvižení. Firma Icecreamists specializující se na zmrzlinu uvedla na trh novinku, kterou mnoho lidí vítá, mnoho jí ale také opovrhuje - zmrzlinu vyrobenou z mateřského mléka.

Mléko kojících matek se pasterizuje, okoření se madagarskou vanilkou a citronovou kůrou a podává se se sušenkami a na přání i s trochou léků Calpolem a Bonjelou, což jsou antiseptické prostředky určené dětem. Hotovou zmrzlou pochoutku její vynálezce Matt O'Connor pojmenoval Baby Gaga. Název je nápadně podobný uměleckému jménu známé kontroverzní zpěvačky Lady Gaga. Možná tím chtěl O'Connor něco naznačit...

"Je to ten nejkrásnější a nejčistší přírodní produkt na světě. Já sám jí dávám svým třem synům, kteří na mateřském mléku vyrostli. A pokud je to dobré pro mé děti, je to dobré i pro ostatní," řekl O'Connor stanici BBC.

Kdo by namítal, že se přece přes mateřské mléko použité do zmrzliny může přenášet spousta nemocí, může být klidný. Každé použité mléko je přísně kontrolováno. Za porci této zmrzliny zaplatíte v přepočtu 397 korun. Tak schválně, jaký bude mít novinka úspěch u zákazníků.

Autor: mivr, Klena