Vychtávky pro fajnšmekry: Co takhle špenát?

24. června 2010 | 17:30

SERIÁL: Zelenina na talíři, zelenina v čase. Zelenina pro chuť i pro zdraví... Zapomeňte jednou pro vždy na mražený špenátový protlak a vychutnejte si jej čerstvý. Šťavnaté listy v salátech nebo tepelné úpravě.

Špenát dokáže zpomalit chod biologických hodin, ale pro vysoký obsah kyseliny šťavelové se nedoporučuje konzumovat víc než dvakrát týdně. Účinky zmíněné kyseliny lze umírnit přidáním mléka nebo smetany.

Těstoviny se špenátem

Doba přípravy: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):
400 g špaget
400 g kuřecích prsou
250 ml smetany ke šlehání
250 g čerstvého špenátu
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
50 g parmazánu
sůl, pepř

Postup:

1. Těstoviny uvařte tzv. na skus v dostatečném množství osolené vody, do které je dobré přidat trošku olivového oleje.  2. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a orestujte na kousku másla.

3. Špenátové listy omyjte, spařte v horké vodě, sceďte a pokrájejte na kousky. Krátce orestujte na másle, přidejte prolisovaný česnek, smetanu a krátce povařte. Osolte a opepřete.

4. Těstoviny podávejte se špenátem, s masem a hoblinkami parmazánu.

Autor: lap, frč
Klíčová slova: špenát, dobrou chuť.
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile