Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

S celebritou u grilu aneb Jak grilují slavní

Překvapte své známé grilovanými pochutkami, připravenými podle oblíbených receptů českých celebrit.
24. dubna 2010 | 05:00

I slavné tváře tráví teplé dny na zahradě a okouzlují své známé nejrůznějšími lahůdkami z grilu. Připravte si pochoutky, které doporučují.

Krůta z Uhříněvsi Vaška Noida Bárty

Noid má prý na Robina všechny předpoklady - vzhled, zpěv, tanec i herectví
Autor: Dana Kolářová

Suroviny:
500g krůtích prsou
1 cibule
pepř, sůl, sladká paprika,
ocet, olej, citronová šťáva

Postup:
Krůtí prsa nakrájíme na plátky vhodné na gril, posolíme a opepříme. Do misky nalijeme v poměru 1:1 ocet s olejem, přidáme papriku, nakrájenou cibilu na kolečka. Poté vložíme do misky maso, zakapeme citonem a necháme přes noc marinovat. Ocet nám maso krásně naleptá, takže je po ugrilování křehké. Grilujeme na rozpáleném grilu cca 5 min.

Kovbojský steak Petra Vondráčka

184722:gallery:true:true

Suroviny:
4 hovězí steaky (kýta)
8 stroužků česneku
4 lžičky sušené chilli papričky
4 lžičky soli
6 lžic oleje
1 lžička mletého pepře

Postup:
Drcený česnek, chilli, sůl, olej a pepř rozmícháme v misce, aby utvořila hustou pastu. Potřeme jí celý povrch steaku, zabalíme a dáme do lednice na několik hodin uležet. Grilujeme na rozpáleném grilu cca 6 minut z každé strany. Záleží na tloušťce steaku.

Grilované panenky českého Honzy s omáčkou Hawaii
podle Evy Pilarové

488015:gallery:true:true

Suroviny:
2 vepřové panenky
sůl
olivový olej

Postup:
Vepřové panenky nakrájíme na 3 cm vysoké kousky, polosíme a zakápneme olejem. Před grilovaným necháme okapat. Podáváme s omáčkou Hawaii a chlebem.

Omáčka Hawaii

Suroviny:
Menší sklenička majonéy Hellmans, 6 stroužků česneku, objemově stejné množství čerstvého zázvoru, sůl

Postup:
Oloupaný česnek a očištěný zázvor postrouháme na jemném struhadle, smícháme s majonézou a podle chuti osolíme. Tato omáčka má překvapivě lahodnou chuť a sedne i těm, kdo neradi česnek

Satimbocca po česku podle Haliny Pawlowské

Autor: 

Suroviny:
Vepřová panenka (popř. kuřecí prsa)
pepř, sůl
čerstvá šalvěj
parmská šunka
brambory
brynza

Postup:
Vezmu vepřovou panenku nebo kuřecí prsa, opepřím, osolím, položím na ně dva z každé strany dva lístky šalvěje, plátek svinu, obalím parmskou šunkou, zapárátkuji a griluju. K tomu brambory rozmačkané s bryndzou.

Třeboňský steak Ivety Lutovské

496084:gallery:true:true

Suroviny:
2 x 200 gramové hovězí steaky
červený a černý pepř celý
skořice
zázvor
kardamon
olivový olej

Postup:
Koření rozdrtíme ve hmoždíři, promícháme a vetřeme do masa, které jsme před tím pokapali olivovým olejem. Poměr koření volíme podle oblíbené chuti, zajímavá je dominance zázvoru. Nakořeněné steaky grilujeme zhruba čtyři minuty na každé straně. Podáváme s kořeněným máslem a nakrájenou bagetou.Vhodným nápojem ke steaku je portské.

Pikantní křidélka Jiřího Chluma

Suroviny:
1 malý rajský protlak, 2 lžíce worchesteru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, 1 kg kuřecích křidélek

Postup:
Z kuřecích křídélek odstraníme tenké konce, aby se dalz lépe opékat na grilu. Všechny ingredience na marinádu rozmixujeme tyčovým mixerem a směsí zalijeme kuřecí křidélka. Minimálně na 3 hodiny (nejlépe do druhého dne) necháme kuřata marinovat. Křidélka pak osušíme od marinády a grilujeme dokřupava.

Autor: Blesk magazín