Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tukožroutské snídaně: Shodíte i dvě kila týdně!

  • Snídaně vám může pomoci s hubnutím více, než si myslíte!
    25. listopadu 2014 | 06:00

    Stačí, když změníte své ranní návyky a dopřejete si snídani, která váš metabolismus uvede do varu. Když začnete snídat podle našich doporučení, ani nemusíte držet žádnou striktní dietu. Kila půjdou dolů sama! Máme pro vás jednoduchý manuál, jak na to.

  • Horká voda s citronem

     

    Jeden citron denně vám pomůže překonat zimu bez nemocí, a navíc podporuje detoxikaci střev.
    Autor: Shutterstock.com

    Hned po probuzení vypijte sklenici teplé vody s citronem a medem. Nastartujete tak zažívání po nočním odpočinku.  Druhou variantou je zelený čaj, který je svými účinky povzbuzujícími spalování všeobecně znám.

  • Cereálie bez cukru

    Ovesné sušenky
    Autor: shutterstock.com

    Ovesné vločky jsou tím nejlepším, co můžete svému tělu po ránu naservírovat. Jen si dejte pozor na různá průmyslově vyráběná müsli, které často obsahují velké množství cukru. Nejlepší je použít ovesné vločky neochucené, smíchat je s jogurtem, čerstvým ovocem, rozinkami a ořechy. A pokud nemáte vločky v oblibě, zkuste ovesné neslazené sušenky, takzvané oat cakes. 

  • Celozrnné pečivo

    Celozrnné pečivo
    Autor: Shutterstock.com

    Chcete-li zhubnout, budete zkrátka muset zapomenout na křupavé rohlíčky. Vaší zbraní proti nadbytečnému tuku je celozrnné pečivo, a není-li k dispozici, tak alespoň vícezrnné pečivo.  Ale pozor, má víceméně stejně kilojoulů jako pečivo bílé či klasický chléb. Jeho výhodou je nízký obsah tuku a vysoký obsah vlákniny, která vás zasytí déle a navíc podporuje správnou funkci střev.

  • Tvaroh místo másla

    Domácí příprava lučiny není tak těžká, jak by se mohlo zdát.
    Autor: Shutterstock.com

    Zkuste si po ránu namazat celozrnný chleba místo másla tvarohem, tak jako to dělávali naši předci. Budete se divit, jaká je to lahodná pochoutka. Stačí přidat pár plátků ředkviček, posypat pažitkou a lehce osolit. Skvělá je i varianta na sladko s trochou medu.

  • Nezapomínejte na proteiny

    Sýr ementál
    Autor: Foto EPA

    Další vhodnou oblohou k celozrnnému pečivu je nízkotučný sýr či libová šunka. Proteiny dodávají vašemu organismu základní prvky a udržují v rovnováze hladinu cukru v krvi. Ze sýrů je výborný cottage, 30% eidam a čerstvé sýry, například kozí. 

  • Bez zeleniny nebo ovoce ani ránu

    Zelená pro ovoce, zeleninu a saláty, červená pro maso, ryby, drůbež.
    Autor: Foto scom

    Ke každé snídani si připravte porci čerstvé zeleniny či ovoce. Alespoň 100 g. Pokud se vám nepodaří je spořádat, vezměte si je sebou k dopolední svačince. 

  • Vajíčka alespoň 2x týdně

    Vajíčka
    Autor: Shutterstock.com

    Obzvláště v chladných měsících vám udělá dobře teplá snídaně. Vejce jsou skvělým zdrojem proteinů, ale vyvarujte se smažených na slanině. Nejlepší jsou vařená, na vás bude, zda si je dáte úplně natvrdo nebo spíše na hniličku. 

Diskuse ke článku
.