Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Třídenní jablečná dieta: 2 kila dole a rychlejší spalování!

Jablečná dieta - zhubnete a ušetříte!
20. listopadu 2014 | 06:00

Padáte únavou, cítíte se těžká a oteklá? Pak je možná čas na podzimní detoxikaci vašeho organismu. Zkuste třeba jablečnou očistu. Za tři dny máte dvě kila dole a hlavně nastartujete svůj metabolismus.

Jablečná dieta není žádným nováčkem, ostatně svým klientům již ordinoval již v první polovině dvacátého století slavný jasnovidec a otec celostní medicíny Edgar Caycey. Můžete ji na sebe aplikovat dvěma způsoby. Jako třídenní očistu a také jako pravidelný jednodenní jablečný půst dvakrát měsíčně. Její výhodou je, že je snadná a levná. Nejlepší je držet ji po úplňku, kdy měsíce ubývá.

Jedno "naťuknuté" jablíčko může nakazit spoustu dalších.
Autor: profimedia.cz
Není jablko jako jablko

Edgar Caycey doporučoval svým klientů, speciálně odrůdy Golden Delicius nebo Jonatan, ale obecně platí, že každé jablko od lokálních pěstitelů, nejlépe v bio kvalitě, je dobré. Kromě toho, že během třídenní očisty ztratíte cca 2 kg, pročistí se vám krev a díky vláknině obsažené v jablkách také upraví zažívání. Podle Cayceho je vhodné držet tento očistný rituál dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim.

Jabka, nic než jabka

Princip diety je prostý. Zkrátka tři dny jíte jen a jen jablka. Můžete jich sníst, co se do vás vejde. Ideálně však zhruba 1 kg jablek denně. Můžete je chroustat tak jak jsou, pokrájená na kousky, nastrouhaná se skořicí či sušená. Na večer se doporučuje si jablka uvařit se skořicí a hřebíčkem jako dietní kompot či kaši. Křížaly noste u sebe po celý den, hodí se, když na vás přijde hlad. Navíc odpoledne vám díky vyššímu obsahu cukru pomohou dorovnat úbytek energie. Pijte nesycenou vodu a bylinkové čaje především mezi 17 a 19 hodinou, kdy vrcholí aktivita ledvin. S koncem třetího dne si dejte polévkovou lžíci olivového oleje, který zbaví vaše játra usazenin.

Víte, že většina lidí jí jablko špatně?
Autor: Shutterstock
Dietní dojezd

Skutečný čistící proces se naplno rozjete právě po ukončení ditey, kdy se bude tělo zbavovat jablečné vlákniny usazené ve střevech, takže se nenechte vylekat častější stolicí. Budete se cítit zdravěji a kalhoty dopnete jedna dvě.