Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bylinky, po kterých zhubnete? Máte je po ruce a stojí pár korun!

Některé bylinky jsou opravdu blahodárné co do jejich působení na hubnutí.
12. října 2014 | 06:00

Koření a bylinky jsou báječná věc, umí vylepšit chuť jinak fádního jídla, léčit – a co víc: některé pomáhají hubnout. Potvrzují to i vědecké studie. Následující šestice stojí za vyzkoušení, protože s ní – na rozdíl od některých pochybných způsobů hubnutí – své zdraví neriskujete.

Kurkuma

Kurkuma je základ kari. Tohle žluto-oranžové koření obsahuje kurkumin, který je jednou z jeho nejvíc zkoumaných a sledovaných složek. Prokázalo se, že kurkumin pomáhá potlačovat tvorbu tukové tkáně.

Skořice: Tohle oblíbené vánoční koření vás polečně s horkým nápojem vás doslova rozpálí.
Autor: profimedia.cz

Skořice

Umí urychlit metabolismus, což je hodně důležitý krok na cestě ke zhubnutí a udržení zdravé váhy. Navíc vám pomůže regulovat hladinu cukru v krvi a snížit špatný cholesterol.

Kmín

Kmín podporuje trávení a je užitečný i pro diabetiky 2. typu (pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi). Navíc vám pomůže i se stresem, díky tomu vám půjde hubnutí hned líp. Taky zlepšuje paměť, to se nikdy neztratí.

Zázvor

Známé zahřívací koření prokazatelně prospívá hladké svalovině střev a působí protizánětlivě. Nové studie ale poukázaly i na schopnost zázvoru urychlovat metabolismus a potlačovat chuť k jídlu.

 Pampeliška

Pampeliška
Autor: cnc

 

Má nesporně plno zdravotních výhod, ale jak podporuje hubnutí? Pomáhá zpomalit trávicí trakt. Díky tomu budete mít delší dobu pocit sytosti a lépe se vám budou redukovat jednotlivé dávky jídla.

 Hořčice

Hořčice patří k těm pomocníkům, kteří zvyšují rychlost metabolismu, a to až o 25 procent. Pravidelná konzumace poloviny čajové lžičky hořčičných semínek pomůže tělu spalovat další kalorie navíc.

Autor: mac