Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 tajemství, jak nastartovat spalování tuku! Dejte si dvě kávy denně a nešetřete masem!

  • Chilli papričky mají na váš metabolismus magickou moc!
    7. října 2014 | 06:00

    Každý, kdo někdy zkoušel zhubnout ví, že snížit příjem kalorií zdaleka nestačí. Obzvláště máte-li metabolismus zpomalený nezdravým stravováním, drastickými dietami a sedavým způsobem života. Zde je sedm tipů populárních expertů na různé oblasti hubnutí, které vám pomohou rozjet spalování vašich tukových zásob na plné obrátky.

  • Nedržte drastické diety

    Cukrovka nevzniká tím, že moc sladíte, ale z důvodů přejídání, špatného životního stylu a nedostatku pohybu.
    Autor: profimedia.cz
    Jak stárneme, náš metabolismus se zpomaluje. Takže pokud chcete zhubnout po třicítce, nebude stačit vynechat občas dezerty a tu tam si zacvičit. To ale neznamená, že musíte dramaticky snížit svůj kalorický příjem. Pokud přijímáte méně ne 1200 kalorií (cca 5000 kJ) váš metabolismus přechází automaticky do úsporného zpomaleného režimu, protože tělo cítí potřebu v nedostatku schraňovat energii na později. Pro začátek tedy snižte svůj kalorický příjem na 1800 kalorií (7500 kJ)
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: archiv

  • Pořiďte si činky

    Nedopouštíte se při cvičení také chyb?
    Autor: profimedia
    Svaly spalují samy od sebe o 10% energie více než tukové zásoby. Posilováním a budováním svalové hmoty tedy spalujete mnohem více. A nemusíte si hned budovat muskulaturu Arnolda Schwarzenegra. Stačí lehké posilovací cvičení například s malými činkami dvakrát týdně na 30 minut. Navíc po cvičení je vaše tělo zaměstnáno přetvářením tuků na svaly, takže spalujete i v klidovém režimu.

  • Jezte proteiny po celý den

    Hovězí steak
    Autor: Shutterstock.com
    Diety s vyšším podílem proteinů pomáhají zvyšovat výkon vašeho klidového metabolizmu, tedy spalování tuků i když celý den sedíte za počítačem. Tajemství je však v časování. Lidé obvykle jedí nejvíce proteinů k večeři, ale to už vaše tělo využije sotva 30% z nich, zbytek ukládá do tuků. Dopřejte si tedy na proteiny bohatou vydatnou snídani, třeba vejce a libovou šunku, k obědu pořádnou porci libového masa se zeleninou a k svačině třeba trochu nízkotučného sýra. Pak nebudete mít velký hlad a k večeři vám bude dokonale vyhovovat třeba salát nebo menší porce libového masa.

  • Dopřejte si odpolední kávu

    O čem že se to dnes bavíme?
    Autor: shutterstoclk
    Kofein krátkodobě nastartuje váš metabolismus. Ráno vám pomůže probrat se do nového dne a káva kolem 14:00 zase pomůže restartovat vaše spalování a udržet vás svěží v odpoledních hodinách. Pokud je na vás káva moc silná, zkuste černý nebo zelený čaj, oba obasahují kofein též.

  • Vyhněte se večernímu mlsání

    Dejte si něco k snědku, každé 3 hodiny, a kila půjdou dolů
    Autor: Shutterstock
    Večer náš metabolismus zpomaluje do klidového režimu, proto nezapomeňte večeřet včas a v noci už si dopřejte maximálně kousek nízkotučného sýra, zeleniny nebo hrst nesolených oříšků. V noci pak nebude vaše tělo zaměstnáno trávením a bude ve spánku tiše spalovat tuky.

  • Chilli je váš kamarád

    Chilli papričky mají na váš metabolismus magickou moc!
    Autor: Shutterstock
    Látka zvaná Capsaicin, která činí chilli papričky pálivými, je jedním z nejvýkonnějších spalovačů tuků. Tím, že váš organismus zahřeje, zvýší se váš klidový energetický výdej. Zkuste trochu mletých chili papriček na těstoviny nebo ranní vajíčka.

  • Buďte neposedná

    Street dance
    Autor: Shutterstock.com
    Budete se divit, ale pokud máte ve zvyku nervózně poklepávat nohou nebo si o sebe třít prsty, děláte dobře. I tento vnitřní nepokoj totiž startuje váš metabolismus. Takže až vám někdo příště řekne, ať se zklidníte a přestanete klepat nohou, ignorujte ho. A pokud nejste nervóza, zkuste třeba při telefonování chodit.

Diskuse ke článku
.