Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otestujte se! Jste chroupal nebo cucal? Poznáte, jak máte hubnout!

  • Mlsejte podle svého typu a nebudete tloustnout.

    Fotogalerie

    1 fotografie

    3. září 2014 | 06:00

    Zjistěte, jaké svačinky odpovídají vašemu typu, a bude se vám hubnout snadněji. Podle nejnovějších výzkumů se totiž strávníci dělí podle toho, jakou texturu jídla preferují, a správná volba pomáhá efektivněji snižovat nadváhu. V případně, že jste například chroustal, uspokojí vás zdravá křupaná svačinka více než třeba jogurt. Zjistěte, jak na tom jste!

  • Žvýkal

    986988:gallery:true:truePodle výzkumu je v populaci 43 procent žvýkačů, tedy těch, kteří preferují svačinky a pochutiny, které mohou přežvykovat. Pokud milujete gumové medvídky, měkké müsli tyčinky, brownies a šťavnaté sušenky, jste jednoznačně žvýkal. Hledáte-li svačinku, která vám udělá radost, přidejte si do müsli rozinky a jogurt, aby cereálie trochu změkly. Nebo zkuste ananas.

  • Chroupal


    chipsy
    Autor: Shutterstock.com
    Do této kategorie spadá podle výzkumu 33 procent strávníků, kteří jídlo rázně rozkoušou a rychle polknou. Pasou po chrupavých jablcích, mandlích, preclících a bohužel také chipsech a dalších chroustavých nezdravostech. Jste-li chroupal, jablko a mandle jsou dobrá volba. Nebo různé vlákninou obohacené krekry a chlebíčky, které seženete v obchodech se zdravou výživou.

  • Žužlal


    Ovesná kaše quinoa
    Autor: Profimedia.cz
    Tito pomalí jedlíci tvoří jen 16 procet populace. Mají rádi jídlo, které nemusejí kousat. S oblibou ho nechávají v ústech rozplynout. Potrpí si proto na jogurty, pudinky, rozmačkané ovoce, smoothies apod. Obvykle jedí zdravě, protože se krmí pomalu a většinou zdravě. Pokud patříte mezi ně, zkuste třeba ovesnou kaši s banánem.

  • Cucal


    Pomeranče jsou nadupané vitamínem C
    Autor: profimedia.cz
    Máte-li rádi dobroty, které můžete dlouze povalovat  na patře a cucat z nich šťávu a chuť, budete nejspíš cucal. Ať už jíte cokoli, nejdříve to trochu nakousnete a pak cucáte. Skvělou volbou pro svačinku je třeba citrusové ovoce, které můžete cumlat i sát zároveň.

     

     

Klíčová slova:  dieta, mlsání, svačinky
Diskuse ke článku
.