Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Okurková očistná dieta: 2 kila za 3 dny

Salátová okurka pročistí organismus a pomůže shodit přebytečná kila
29. července 2014 | 06:00

Potřebujete shodit posledních pár kilo do bikin? Zkuste sezónní okurkovou dietu. Je levná, snadná a učinná.

Nízkokalorická detoxikační okurková dieta pomůže s posledními přebývajícími špíčky. Je založena na konzumaci zdravých jídel spolu s okurkami a trvá jen týden.

Lék jménem okurka

Blahodárné účinky okurky jsou všeobecně známé. Jako přirozené diuretikum pomáhají okurky pročistit a stimulovat trávicí trakt. Odčerpávají také přebytečnou vodu z těla a pomáhají i lidem s problematickou pletí se sklony k akné. A v neposlední řadě je salátová okurka jednou z potravin s téměř nulovým obsahem energie.

okurka
Autor: Shutterstock.com

Salát každý den

Dieta je založena na konzumaci libového masa a okurkového salátu. Lze ji doplnit malým množstvím celozrnného pečiva. Ke svačině se doporučuje meloun nebo banán. Denní energetický příjem by neměl přesáhnout 900 kalorií. Dietu byste neměli držet déle než jeden týden. Ostatně při takto skromném jídelníčku není moc pravděpodobné, že to vydržíte déle.

Okurkový salát třikrát jinak

Vyzkoušejte variace okurkového salátu. Tradiční kombinaci na kostičky nakrájené okurky se zakysanou smetanou i bílým jogurtem můžete osvěžit přidáním bylinek a koření. Dietní efekt má také populární salát tzatziky. Skvěle chutná okurka s citronem olivovým olejen a sýrem feta.


Denní menu

  • Snídaně: celozrnný toast, 1 miska okurkového salátu, 1 šálek neslazeného čaje
  • Oběd: jedno vejce nebo 100 g kuřecích či krůtích prsou, okurkový salát
  • Večeře: okurkový salát