Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Zaručené dietní fígle, která konečně zaberou!

  • Jestli se vám stále nedaří zhubnout, zkuste obelstít sama sebe různými triky. Stačí si třeba pořídit malé talíře.
    13. července 2014 | 06:00

    Tak dneska se ještě pořádně najím a zítra s tou dietou opravdu už začnu! Tenhle chlebíček je fakt už poslední! Tyhle věty si nalháváme skoro všechny a co hůř, dokonce jim i věříme. Pokud se dokážeme obelstít těmito nesmysly, zaručeně se dokážeme ošálit i různými dietními triky. Úspěch je zaručen! 

  • Inspirujte sama sebe

    Napište si na lístečky, proč chcete zhubnout a dejte si je na místa, kde vás budou odpuzovat od jídla.
    Autor: Profimedia.cz
    Lepící lístečky jsou dobré snad úplně na vše. Napadlo vás je ale použít i při dietě? Ne, nemáte je pojídat místo dopolední svačinky v práci, ale jejich pomocí se můžete motivovat. Napište si na ně, proč chcete zhubnout. Jako třeba „Chci se vejít do těch super kalhot, co jsem nosila před pěti lety.", nebo „Chci vyběhnout schody, aniž bych se tolik zadýchala.".

    Tyto lístečky si pak nalepte na lednici, do lednice, ale také do peněženky. Aby vám byly na očích kdykoliv vás bude honit mlsná a vy podlehnete sladkému mámení. Inspirujte sama sebe!

  • Ošalte svůj zrak

    Ošalte svůj zrak malým talířem. Bude to vypadat, že na něm máte dost jídla.
    Autor: Profimedia.cz
    Tak ještě jednu sběračku si nandám... říkáte si při pohledu na talíř, který je stále z půlky prázdný a vy máte pocit, že jste si naložila skutečně málo jídla. Samozřejmě, že ten původní obsah talíře byl dostačující a tou sběračkou navíc jste přesně dosáhla toho množství, kdy se tak přejíte, že se od stolu sotva odkulíte.

    Rada? Pořiďte si malé talířky. Na ně si dejte stejné množství jídla, jako jste zvyklá jíst, či kolik máte doporučeno. Talíř bude vrchovatý, což nasytí už jen váš pohled.

  • Zaměstnejte se!

    70 % lidí drží při telefonování mobil svou dominanntí rukou
    Autor: profimedia.cz
    Také se vám stává, že slyšíte, jak na vás z mrazáku volá ta luxusní zmrzlina plná čokoládových kousků a svůdným hlasem vás láká k tomu, abyste po ní sáhla? Nenechte se ale ihned zlákat a snažte se nepodlehnout svodům této Sirény. 

    Zaměstnejte se na deset minut. Nalakujte si nehty, zahrajte si Solitare, zavolejte kamarádce a popovídejte si. Pravděpodobnost, že se budete chtít za tyto činnosti odměnit, je mnohem menší a vy svodům ledové dobroty odoláte.

  • Volte dlouhé a štíhlé

    Z dlouhé sklenice nebudete pít tak rychle, jako z malé a široké.
    Autor: Profimedia.cz
    Vaší volbou číslo jedna by měla být dlouhá a štíhlá. Není tím myšleno výsledná podoba vašeho hubnutí, ale velikost sklenice. Pokud budete pít cokoliv jiného, než vodu, nalijte si to do vysoké a hubené skleničky.

    Podle výzkumů je dokázáno, že lidé toho vypijí mnohem více, pokud mají drink v malé a široké sklenici. Pozor, nemluvíme o alkoholu, ale o jakémkoliv pitivu, kromě vody! 

  • Na nákup s plným žaludkem

    Na nákup choďte zásadně najedená!
    Autor: Profimedia.cz
    Jed jsem, snědl jsem... Všichni znají pohádku o Otesánkovi. Málokdo by ale toužil po tom vypadat jako on. Vezměte si tento předobraz, a pokud se nechcete stát i vy Otesánkem, na nákup choďte zásadně najedená.

    Nejrůznější výzkumy potvrdily to, že pokud se vydáme do krámu hladoví, pravděpodobně tam necháme mnohem víc peněz za věci, které vlastně ani nepotřebujeme a nechceme je. Jen proto, že máme hlad a honí nás mlsná. 
    (V obchodě se můžete řídit i fíglem s ošálením zraku tím, že vezmete menší košík.)

  • Jablečný test

    Dejte si před jídlem jablíčko místo předkrmu.
    Autor: profimedia.cz
    „Mamí, já mám hlad!" ozve se z pokoje a následuje dovědet zjišťující, co dobrého máme k jídlu. Vaše odpověď pravděpodobně bude, ať si dá jablko, že to ho zasytí. Dítko nad tím většinou pokrčí nosánek a raději se dál věnuje svým věcem.

    Zas takový hlad tedy neměl. Zkuste tento test i na sebe. Až budete mít pocit, že se nutně musíte do něčeho zakousnout, jinak padnete, sáhněte po jablku. Jestliže ho ihned odložíte zpět, znamená to, že hlad nemáte, tudíž s jídlem ještě můžete počkat.

Autor: maš
Diskuse ke článku
.