Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Osm důvodů, proč se nemůžeme zbavit špíčků na břiše

  • Nedaří se vám shodit přebytečné tuky v okolí břicha? Můžou za to třeba hormony, nebo špatné cvičení.
    25. června 2014 | 06:00

    Tuk se hromadí hlavně kolem orgánů a způsobuje nejen obezitu, ale může být důvodem vzniku některých chorob, jako jsou určité druhy rakoviny, nebo infakrt. Proto se snažíme cvičit, jíst podle nejposlednějších a zaručených diet, a přesto se toho přebytečného tuku nemůžeme zbavit. Podívejte se, jestli neděláte něco špatně.

  • Může za to věk

    Na břiše se usazuje nebezpečný tuk, který stojí za spoustou nemocí
    Autor: shutterstoclk
    Ačkoliv tohle jste nejspíše slyšet nechtěla, za tukové polštářky kolem vašeho bříška může do určité míry i věk. Navíc během menopauzy, kdy se ženě rozhodí hormony, přibývá tuku právě v okolí břicha. Bohužel toto je fakt, který neovlivníme, ale můžeme s tím pracovat a nepodlehnout tomu naplno. 
  • Nerovnoměrné posilování a spalování

    Pokud chcete zhubnout, musíte se překonat a cvičit.
    Autor: profimedia.cz
    Abyste dosáhla plochého bříška, nestačí vám pouze kardiovaskulární cvičení, nebo naopak silová. Pro viditelný výsledek musí být tato cvičení zkombinována a v rovnováze. Jednoduše řečeno, hlavním úkolem je proměnit tuky na svalovou hmotu.
  • Špatné cviky

    Sedy lehy
    Autor: Shutterstock.com
    Ženy také často chybují ve výběru posilovacích cviků. Spousta z nich si myslí, že pokud budou denně dělat padesát sedů lehů, tak za pár týdnů budou mít břicho jak žehlicí prkno. Při dělání sedů lehů se totiž zapojuje minimum svalů. Čím více svalstva zapojíte, tím více tuků při tom spálíte.
  • Přemíra stresu

    Taky se vám poměrně běžně stává, že usínáte uprostřed činnosti? Dokud to není řízení auta, dá se to přežít.
    Autor: shutterstock.com
    Blíží se termíny odevzdání práce, účty, neposedné děti... Cokoliv, co vás dělá ženu ve stresu má za následky i to, že nadbytečná kila nejdou pryč. Zvláště ta v okolí břicha. Jedním z hlavních viníků je hormon kortizol, který se produkuje při stresu. Kortizol zvyšuje chutě k jídlu a těžko se jim ubránit. 
  • Nedostatek spánku

    Jaký je význam vašich sexuálních snů? Prozradí touhy ale i frustrace!
    Autor: shutterstock.com
    Vědci v posledních šestnácti letech provedli výzkum u téměř sedmdesáti tisíc žen a zjistili, že i nedostatek spánku může mít vliv na přibírání na váze. Přibližně třicet procent žen, které spaly průměrně méně jak šest hodin denně vážily o necelých čtrnáct kilo více, než ženy, které spaly denně sedm a půl hodiny.
  • Jablkový typ

    Žena si měří křivky.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jste tzv. typ jablka a máte tendenci přibírat nejvíce v pase, pravděpodobně vám půjde odstraňování tuků v okolí břicha mnohem hůře, než jiným. V tomto případě je důležité při dietách a cvičení být obezřetnější, protože tuky se neukládají pod kůží, ale kolem orgánů. Což může mít negativní vliv na cholesterol.
  • Hormonální porucha

    Střevní potíže vždy znamenají nepříjemnou komplikaci
    Autor: profimedia.cz
    Je-li vaše hladina testosteronu o něco vyšší, než je normálně běžné, může jít o syndrom polycystických ovarií. Tehdy žena přestane ovulovat, tedy i menstruovat a může se vyskytnout ochlupení u žen na nezvyklých partií. Pokud jste typ jablka, trpíte nadváhou, lékaři doporučují vyhledat odborníka. Syndrom je poměrně dobře odstranitelný.
  • Nedostatečná motivace

    Matka a dcera
    Autor: Shutterstock.com
    Geny jsou častou výmluvou pro to, když se nám nedaří zhubnout. „Jsem celá po mámě, ta měla úplně stejnou postavu jako já,“ říkají některé dámy. Dodávají, že právě proto se s tím nedá dělat. Ovšem pokud máte dostatečnou motivaci a dokážete se pořádně sebe zapřít, lze obelstít i geny a kila půjdou dolu. I když třeba pomaleji a výsledek nebude stejný, jako u top modelek. 

Autor: maš
Diskuse ke článku
.