Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Znáte pozitivní dietu? Zbaví vás kilogramů i špatné nálady!

Díky pozitivní dietě můžete nejen zhubnout, ale také si zlepšit náladu.
1. června 2014 | 06:00

Jste unavená, tlustá, naštvaná, nic vám nejde, všichni vás štvou a všechno je marnost? Pak jste přesně ten typ, který by měl okamžitě nasadit pozitivní dietu.

Diety sice slibují zázraky, ale musíte se během nich omezovat, nutit se do pohybu nebo si zakazovat dortík po obědě. Tahle dieta je vlastně naprosto opačná. Jde při ní o to, že si do života pustíte to nejlepší. Netýká se to ani tak jídla, ale spíš lidí, zážitků a situací.

Peklo na zemi

Negativního máme kolem sebe spoustu. K tomu, abyste chytla depku stačí večerní zprávy. Samá vražda, bouračka, únos, slzy, neštěstí. Člověk má na konci pocit, že není na zemi, ale v pekle. Podobně na nás ale může působit negativně naladěná kamarádka, která nesnáší manžela, štvou ji děti a do práce chodí za trest. Můžete si být jistá, že po kafíčku, během něhož na vás vychrlí všechny své frustrace a naštvanosti, budete utahaná, naštvaná a nešťastná.

život
Autor: Shutterstock.com

O co tedy jde

Princip pozitivní diety je vyškrtnout (nebo alespoň snížit na minimum) ze svého života co nejvíc negativních lidí a zkušeností. Jde to snadněji, než si myslíte. V novinách čtěte jen inspirativní příběhy, které vás nakopnou, pouštějte si komedie, romantické a laskavé filmy a stýkejte se s lidmi, kteří vás podpoří, povzbudí a netopí se pořád dokola v nesmyslných problémech.

Čistka nejen v šatníku

Prostě tak jako si čas od času protřídíte šatník a vyházíte modely, které už nechcete a nebudete nosit, vyhoďte ze života temné situace. Nebo je alespoň snižte na minimum. K tomu přidejte každodenní radosti, drobné odměny a naučte se v duchu říkat pozitivní věty typu: Dnes je mi fajn. Dělám práci, která mě baví. Jsem zdravá a plná energie. Každý den se mi dějí zázraky. Mám úžasné vztahy. Ne, že by vás tyhle jednoduché triky spasily, ale přitáhnout vám do života mnohem víc příjemných situací, spokojenosti a štěstí.

Výzva

Pokud pozitivní dietu do života nasadíte hned teď, do čtrnácti dnů by měla přinést ovoce. Možná začnete hubnout, dostanete nabídku super práce, nebo se zamilujete. A i kdyby se neděly rovnou zázraky, určitě budete mnohem spokojenější.