Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zbavte se tuků bez námahy! Objevte nejlepší spalovače

Zhubněte díky jídlu, které umí spalovat tuky.
12. května 2014 | 06:00

Ano, skutečně existují! A nemusíte pro ně do lékárny, najdete je totiž v ovoci, zelenině a běžných potravinách. Nevěříte?

Přírodní spalovače tuků jsou ideální pro váš jarní zeštíhlovací plán. Co tedy vlastně jíst, abyste se zbavila nenáviděných tukových polštářů? Pro příklad: skořici, zázvor, cibuli, podmáslí, chilli papričky, ryby, rostlinné klíčky nebo citrusy. Zařaďte je do svého jídelníčku co nejčastěji a nezapomeňte je kombinovat s pohybem a sportem

Funguje to na principu, že při trávení spotřebovává váš organismus hodně energie, tedy kalorií. Přijatou potravu musí tělo zpracovat, rozložit na jednodušší složky, které jsou pak vstřebávány a dále metabolizovány do finální podoby, kterou dokáže tělo využít. U celé řady potravin tak ve výsledku může tělo spotřebovat na trávení skoro stejné množství kalorií, kolik jí z potravy uvolní. Takže při správném jídelníčku můžete jíst tak, že nemáte hlad a přitom zároveň hubnete.

Šálek čaje vás zahřeje
Autor: Thinkstock.cz
Zelený čaj
Vzácné látky obsažené v zeleném čaji zpomalují proces ukládání tuků v těle a v játrech, urychlují spalování kalorií a také umí snížit hladinu „špatného“ cholesterolu. Vypijte dva až tři šálky denně. Pročistíte cévy a uděláte radost svému srdci i střevům. Čaj můžete ochutit citronovou nebo limetovou šťávou.

Skořice
Oblíbené aromatické koření zabraňuje tomu, aby se zvyšovala hladina inzulínu v těle více, než je nutné pro jeho správné fungování. Pokud použijete skořici jako dochucovadlo při přípravě některých sladkých jídel, snížíte tím hladinu cukru v krvi.

Nastrouhaný zázvor pomáhá od chřipky a nachlazení.
Autor: Profimedia.cz
Zázvor
Čerstvý zázvor je prostě poklad! Látky, které se v něm nacházejí, podporují látkovou výměnu, krevní oběh a trávení a tím pomáhají vylučovat škodliviny a tuky z těla. Naučte se pít pravidelně vlažný čaj, který si můžete osladit malou lžičkou medu.

Voda
Nenajdete lepší prostředek na hubnutí a pročištění organismu. Pramenitá voda uhasí žízeň, naplní žaludek, zmírní pocit hladu a zároveň zrychlí metabolismus. Pokud denně vypijete alespoň dva litry (nejlépe sklenici před každým jídlem), zjistíte, že jste snědla až o sto kalorií méně.

Titulka Blesk pro ženy
Autor: archiv Blesk pro ženy
DALŠÍ POTRAVINY, KTERÉ VÁM POMOHOU SPÁLIT TUKY, NAJDETE V AKTUÁLNÍM ČÍSLE BLESKU PRO ŽENY.

Autor: sim