Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Spalte 500 kalorií denně a bez námahy

  • Kalorie ušetříte i tím, že si odpustíte salátovou zálivku.
    9. května 2014 | 12:00

    Konečně zaručený způsob, jak shodit 500 kalorií denně, a tím i jeden přebytečný kilogram týdně. Není v tom žádný háček v podobě hladovějících diet, ani nic podobného. Pouze pár tipů a triků, které můžete praktikovat každý den. Stačí se držet následujících rad, které můžete praktikovat denně, a přitom se nijak neomezovat.

    Pistáciové ořehcy
    Autor: profimedia.cz
    Zejména od těch svůdníků, kteří se tetelí ve velké míse na stole před vámi. Ořechy mají sice zdravé tuky, ale také obsahují spousty kalorií. Například jedna hrst pražených oříšků obsahuje přibližně 175 kalorií. Když si dopřejete tři plné hrsti, dostanete se přes pět set kalorií. A ty byste si mohla ušetřit. Pokud jsou ale oříšky vaší tajnou vášní, můžete si je občas dopřát – sáhněte ale raději po pistáciích. Dvě hrsti obsahují pouze 175 kalorií.

  • Ruce pryč od oříšků

    Muži si dikáží jídlo vychutnat hlavně u televize.
    Autor: profimedia.cz
    Také rádi sedíte u televize a jíte? Tak se zkuste tento návyk odnaučit! Podle vědců z Univerzity z Massachusetts sní člověk na gauči před obrazovkou průměrně o 288 kalorií více. A hlavně – pokud se najíte u stolu, odpustíte si hodinu sledování televize a místo toho půjdete raději na procházku, ušetříte vašemu tělu 527 kalorií.

  • Nejezte před televizí

    Spousta zeleninových salátů, ovoce, alespoň třikrát týdně ryby a drůbež, mléčné produkty, olivový olej, minimálně červeného masa a občas 2 dcl kvalitního vína.
    Autor: Foto scom
    Velká mísa plná zeleninového salátu sice vypadá úžasně dietně, ale pouze do chvíle, než si ho dochutíte. Pokud na něj nasypete krutonky, smaženou slaninu, rozteklý tučný sýr a celé to zalijete majonézovou zálivkou, stane se možná o mnoho chutnějším, ale rozhodně ne dietnějším. Uberte tedy ingrediencí, salát ochuťte pouze například smaženou cibulkou, zalijte zálivkou a hned si můžete zapsat 500 kalorií dole.

  • Udělejte salát opravdu dietním

    Vánoční káva
    Autor: shutterstock.com
    Výtečný oběd zakončený ještě lepší kávou, ideálně karamelovým latté se šlehačkou. Ale pozor, v něčem na první pohled tak neškodném, jako je káva, se skrývá více než 500 kalorií! Nebezpečná není pouze šlehačka, ale i různé sirupy a plnotučná mléka. Pokud si ale nedovedete představit oběd bez kávy, objednejte si raději presso se šlehačkou. Nejenže se tam té šlehačky vyjde výrazně méně, ale celé to vyjde na asi 30 kalorií.

  • Tuky skryté v kávě

    Rodinná večeře nemusí stát celý majlant.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jste zvyklí jídávat s rodinou u jednoho stolu, je to naprosto v pořádku. Pokud se chcete zbavit denně 500 kalorií, tak to neznamená, že se musíte zbavit i rodinného stolování, pouze změňte způsob. Nenechte na stole volně ležet talíře a mísy plné jídla. Hezky to vše naservírujte na jednotlivé talíře a přineste ke stolu. Nebude vás lákat pořád něco uzobávat, a navíc věčným vstáváním a obskakováním ostatních strávníků nějaké ty kalorie také spálíte.

  • Naservírovat a ke stolu

    ss
    Autor: Karlovarské minerální vody

     Sirupy, sladké ovocné džusy, nakládané ovoce, k tomu přidejte alkohol a z koktejlu máte rázem zákusek o hodnotě 800 kalorií! Zkuste raději drink se sodovkou, tonicem, nebo brusinkovým džusem. Samozřejmě „nejdietnější“ variantou je dát si čistý alkohol s kostkou ledu. Vhodnou variantou alkoholického drinku na osvěžení může být také vinný střik. Nejlepší poměr je deci bílého vína a deci vody. Voda však musí být neperlivá a samozřejmě neslazená. 

  • Nepřítel alkohol

    Připravte si svoje vlastní těstoviny s nezaměnitelnou chutí!
    Autor: Shutterstock
    Jeden hrneček těstovin má přibližně 220 kalorií. Pokud si ale k večeři dáte boloňské špagety, nebo lasagne, hodnota kalorií se ža pětinásobně zvýší. Není ale nutné si hned odepírat výborné jídlo. Stačí, když si dáte poloviční porci a ušetříte tak téměř pět set kalorií. 

  • Arriverdeci, pasta

    Do dortu patří meruňková marmeláda.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud si neumíte odpustit sladkou tečku na závěr výborného jídla, podívejte se do menu po mini dezertech. Taková zmenšenina cheescaku uspokojí vaši touhu po sladkém a navíc vás nebude stát tolik kalorií. Dopřejte si tedy mini cheescake, nebo mini medovník bez výčitek a s dostatečným požitkem! 

  • Sladká tečka

    polohy spánku
    Autor: shutterstock.com
    Poslední výzkumy ukazují, že lidé, kteří spí pouze pět a půl hodin denně (a méně), trpí více hladem, než ostatní. A denně pak sní více než 1000 kalorií navíc. Dopřejte si tedy kvalitního spánku a nejen, že si odpočinete, ale ušetříte si i zbytečné kalorie navíc!

  • Spalujte ve spánku

    Citronová zmrzlina
    Autor: profimedia.cz
    Je jasné, že odmítnout vaši oblíbenou zmrzlinu v den, kdy se vám nic nedaří, je téměř nemožné. Jsou období, kdy je kopeček té sladké pochoutky přímo žádoucí. Pokud ale zvolíte menší porci, ušetříte si kalorie. Ve výsledku si tedy můžete užít ledovou pochoutku, a navíc vás zahřeje pocit, že jste se zase ubránila kaloriím.

     

Autor: maš
Diskuse ke článku
.