Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hubněte s redakcí do plavek: Další jídelníček na celý týden!

  • Přestaňte se vymlouvat a zhubněte společně s námi!
    9. dubna 2014 | 13:00

    Pravidelná strava se správně složenými živinami dokáže divy. Za první 2 týdny přechodu na nový režim šlo dolů kilo tuku a začala narůstat svalová hmota. Dodržovat jídelníček přitom není vůbec problém. Pokud i vám zachutnalo méně tuku a sacharidů a více ovoce a zeleniny, přinášíme vám další zdravý a hubnoucí jídelníček na celý týden.

  • Čtvrtek 10.4.

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky celozrného chleba (60g)
    • drůbeží šunka (100g)
    • žlutá paprika

    Dopolední svačina - 11:00

    • malé balení tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva 80g)
    • polovina celozrnné bagetky (50g)
    • polovina salátové okurky

    Oběd - 14:00

    • závitek z libové vepřové kotlety (150g) a 20g libové výběrové vepřové šunky, 10g eidamu (30% tuku), 1/4 vejce natvrdo, 30g sterilované okurky a hořčice
    • celozrnný kuskus (80g v syrovém stavu)
    • velká zeleninová obloha (250g - ledový salát, rajčata, paprika, okurka, ředkvičky, kedluben apod.)

    Odpolední svačina - 17:00

    • olomoucké tvarůžky 100g
    • plátek křehkého chleba
    • 2ks mrkve

    Večeře - 20:00

    • lečo připravené ze 150g paprik a 150g rajčat, 2 lžiček oleje a 2 vajec
    • 1/2 celozrnné bagetky (50g)
  • Pátek 11.4.

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky celozrnného chleba (60g)
    • lučina linie (30g) + 2 plátky eidamu (30%)
    • 100g salátové okurky

    Dopolední svačina - 11:00

    • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
    • 100g čerstvého ananasu

    Oběd - 14:00

    • Steak z vepřové panenky (150g)
    • 200g zeleniny vařené v páře (květák, mrkev, hrášek, zelené fazolky, kukuřice apod.) přelitá kávovou lžičkou másla nebo olivového oleje
    • 100g vařených nových brambor

    Odpolední svačina - 17:00

    • proteinová tyčinka bez polevy
    • 100g hroznového vína

    Večeře - 20:00

    • 120g krůtího masa, 2 červené cibule, 2 kapie připravené jako guláš na 2 lžičkách oleje
    • celozrnné těstoviny (40g v suchém stavu) nebo plátek celozrnného chleba (50g)
  • Sobota 12.4.

    Snídaně - 8:00

    • na lžičce oleje míchaná 2 vejce
    • 100g cherry rajčat

    Dopolední svačina - 11:00

    • 2 celozrnné ovesné sušenky
    • sklenice polotučného mléka
    • jablko

    Oběd - 14:00

    • šmakoun nebo tofu (150g)
    • v páře vařená nebo dušená zelenina (200g)
    • 150g polotučného tvarohu

    Odpolední svačina - 17:00

    • 150 ml bílého jogurtu smíchaného s 2ks nastrouhané mrkve
    • Corn spitz

    Večeře - 20:00

    • losos (110g v syrovém stavu)
    • zeleninový salát (200g - okurka, paprika, rajčata apod.) s 1 kávovou lžičkou olivového oleje
    • vařené nebo pečené brambory (100g v syrovém stavu)
  • Neděle 13.4.

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky celozrnného chleba (100g) s drůbeží šunkou (30g) a tvrdým sýrem (do 30% tuku)
    • kedluben

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu)
    • 150g zeleniny

    Oběd - 14:00

    • grilovaný hermelín light
    • ledový salát s paprikou a rajčaty (200g)
    • plátek celozrnného chleba (50g)

    Odpolední svačina - 17:00

    • proteinová tyčinka bez polevy
    • jablko

    Večeře - 20:00

    • 120g krůtího masa na kostičky připravené jako guláš na 2 lžičkách oleje s 2 velkými červenými cibulemi a 2 kapiemi
    • celozrnné těstoviny (40g v suchém stavu)
  • Pondělí 14.4.

    Snídaně - 8:00

    • 3 celozrnné špaldové krekry (60g)
    • lučina gervais (50g)
    • banán

    Dopolední svačina - 11:00

    • 150ml bílého jogurtu (3,5% tuku)
    • 150g ovoce

    Oběd - 14:00

    • Plátek tučné ryby (150g v syrovém stavu - makrela, losos, kapr, tuňák) na přírodní způsob
    • velká obloha z čerstvé zeleniny (200g) + kávová lžička panenského olivového oeleje
    • 100g brambor

    Odpolední svačina - 17:00

    • 125g našlehaného polotučného tvarohu s pažitkou
    • Corn spitz

    Večeře - 20:00

    • pečené kuřecí prso bez kůže (120g) plněné sušenými švestkami (100g)
    • zeleninový salát (150g - okurka, paprika, rajčata apod.)
  • Úterý 15.4.

    Snídaně - 8:00

    • 5 zarovnaných polévkových lžic neslazených ovesných vloček
    • 15g mandlí
    • na kolečka nakrájený banán
    • 150ml bílého jogurtu (3,5% tuku)

    Dopolední svačina - 11:00

    • 150g sýra cottage (slít smetanu)
    • 150g ovoce

    Oběd - 14:00

    • 250g vařené červené čočky smíchat s rajčatovým protlakem
    • dušená nebo v páře vařená zelenina (200g)
    • 100g vařených či pečených brambor

    Odpolední svačina - 17:00

    • 150ml bílého jogurtu (3,5% tuku) s polovinou nastrouhané salátové okurky

    Večeře - 20:00

    • zeleninová polévka z 250g zeleniny (bez brambor)
    • 5 plátků libové výběrové šunky
    • 1ks celozrnného pečiva (50g)

    Polévku nezahušťujte moukou, ale rozmixujte část, nebo všechnu zeleninu.

  • Středa 16.4.

    Snídaně - 8:00

    • půl hrnku celozrnných cereálií bez přidaného cukru
    • hrst sušeného ovoce
    • 150ml polotučného mléka nebo bílého jogurtu (3,5% tuku)

    Dopolední svačina - 11:00

    • 1 vejce natvrdo
    • plátek celozrnného chleba (50g)
    • 100g čerstvé zeleniny

    Oběd - 14:00

    • 150g polotučného tvarohu
    • 50g eidamu (20% tuku) nakrájet na kostičky
    • 200g čerstvé zeleniny
    • 2 plátky tmavého chleba nebo corn spitz (100g)

    Odpolední svačina - 17:00

    • 80g sardinek v rajčatovém protlaku
    • plátek celozrnného chleba (50g)
    • 100g rajčat

    Večeře - 20:00

    • steak z hovězí roštěné (120g v syrovém stavu)
    • velký zeleninový salát (200g)
    • 1 kávová lžička panenského olivového oleje
    • celozrnný kuskus (20g v syrovém stavu)
Autor: brig
Diskuse ke článku
.