Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak jednoduše spálit 100 kalorií? Pomůže smích nebo žvýkačka

  • Hubnout můžete i bez větší námahy.
    27. března 2014 | 14:30

    Nebaví vás trávit slunné dny v tělocvičně, a přesto víte, že byste měla začít se spalováním přebytečných kalorií? Máme pro vás pár tipů, jak se jich zbavit a přitom celkem nic nedělat.

  • Žvýkání a žvýkačky


    Dnes je den žvýkaček!
    Autor: Profimedia.cz
    Je prokázáno, že žvýkání přispívá k nejen k psychické pohodě, ale také účinně bojuje proti přejídání a pocitu hladu. Žvýkáním před jídlem snížíte příjem kalorií a navíc během každých 10 minut žvýkání jich ještě 10 vydáte. Stejně tak platí na hubnutí několikanásobné žvýkání jídla. Pokud každé soustu přežvýkáte alespoň 30x spálíte během oběda klidně i 30 kalorií navíc.
  • Procházka po snídani


    Věděli jste, že čas, který s dítětem strávíte když je v kočárku, se vlastně nepočítá?
    Autor: Shutterstock.com
    Ranní slunko přímo vybízí k procházce. Můžete sice namítat, že po ránu rozhodně nemáte čas na špacír, ale co takhle jít do práce pěšky, nebo vstát dříve a projít se po snídani se psem. Taková procházka na začátku dne zrychlí metabolismus a během 20 minut se díky ní můžete zbavit až 100 kalorií. Čím rychleji pak půjdete, tím lépe bude vaše tělo spalovat. A věřte, že po takovém startu se budete celý den cítit skvěle.
  • Zapomeňte na výtah


    schody
    Autor: Shutterstock.com
    Moderní výdobytky, jako je výtah nám sice usnadňují život, ale také tak trochu mohou za naši nadváhu. Když každý den místo nástupu do výtahu vyběhnete a seběhnete schody po svých, nejenže se zbavíte desítek kalorií, ale také posílíte své srdce, rozproudíte krevní oběh a tím zlepšíte třeba vzhled své pokožky.
  • Hlasitý smích


    smích
    Autor: Shutterstock.com
    Věřili byste, že díky smíchu můžete hubnout? Je to tak. Hlasitým smíchem spálíte 2 kalorie za minutu, když se tedy během dne sem tam zasmějete, můžete bezpracně spálit i poobědový sladký hříšek.
  • Choďte během telefonování


    telefonování
    Autor: Shutterstock.com
    Ať už se jedná o otravný rozhovor se šéfem, nekonečně dlouhý hovor s tchýní nebo pokec s kamarádkou, neseďte u toho, ale pěkně zvedněte zadek a projděte se. Takové hovory bývají totiž tak dlouhé, že při nich můžete chůzí spálit klidně i těch 100 kalorií.
  • Zahrajte si frisbee


    Frisbee
    Autor: Shutterstock.com
    Jaro už je opravdu tady a snad každý z nás začne trávit venku stále více času. Co takhle si po práci místo do tělocvičny zajít ven zahrát s kamarády frisbee. Během půl hodinky hraní spálíte 102 kalorií a ještě se skvěle pobavíte s přáteli.
  • Návrat do dětství


    Švihadlo
    Autor: Shutterstock.com
    Vytáhněte ze své krabice s dětskými poklady švihadlo a pusťte se do skákání. Využijte času, který trávíte jinak u televize, oprašte dovednosti, jako vajíčko nebo školka a během 10 minut můžete spálit i 113 kalorií.

Klíčová slova:  dieta, hubnutí, kalorie, žvýkání, fitness, chůze
Diskuse ke článku
.