Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zatočte s jarní únavou, pročistěte své tělo a shoďte pár kil!

27. března 2014 | 14:33
Prezentace klienta |

Pomalu odchází zima a na mě padla jarní únava. Byla jsem stále ospalá a nemohla se soustředit na práci. Jednoho dne si kolegyně přinesla zvláštní sirup, ptala jsem se se zájmem a zvědavostí, co je to?

Vysvětlila mi, že drží detoxikační kúru, aby zhubla pár kilo. Sama jsem měla pár kilo navíc a věděla o svém špatném stravování. Zaujalo mě to tedy a začala jsem se více zajímat, o co se jedná.

Když jsem si přečetla pár informací z webu a zjistila, že detoxikační kúra pomáhá nejen zhubnout, ale očistit organismus od všech škodlivin, a navíc se zbavit i jarní únavy, která mě obtěžovala, neváhala jsem už ani chvíli. Byla to pro mě výzva!

Po důkladném prostudování návodu jsem si řekla, že začnu od pondělí, protože v kúře doporučují, upravit stravu pár dní před začátkem přesného dodržování NEERA Detoxu. Snažila jsem se tedy od pátku jíst méně a dle jejich rad. Když se blížil první den, začala jsem mít mírnou obavu. Musím vynechat všechna má oblíbená jídla? Ano! Ale utěšovala jsem se myšlenkou, že to bude trvat jen 5 dní!

Autor: NEERA Detox

První den:

Když jsem se ráno probudila a vypravila do práce, mým zvykem bylo, vždy si dát kávu s mlékem. To kúra ale nepovoluje. Mohla jsem vypít jen černou neslazenou kávu, což mi moc nechutnalo. Pak jsem si šla namíchat "zázračný lektvar", jak jsem ho pro sebe a pro své okolí začala nazývat. Okolo poledne na mě přišel příšerný hlad. Ucucávala jsem tedy lektvar a snažila se myslet na něco jiného. Vydržela jsem! Ve 4 hodiny odpoledne se ale můj žaludek už ozýval na celou kancelář. Vypila jsem proto půl litru vody a zase zahnala myšlenky na smažený sýr a hranolky. Když jsem večer ulehala, nemohla jsem sice hlady ani usnout, ale říkala jsem si, že první den mám úspěšně za sebou!

Druhý den:

Po probuzení už jsem věděla, co následuje a začala jsem tesknit po oblíbených koláčkách k snídani, a samozřejmě také po kávě s mlékem. Do toho se můj organismus už začal pročištovat, takže jsem běhala celý den na toaletu. Na konci druhého pracovního a detoxikačního dne jsem byla tak unavená, že jsem šla hned po příchodu z práce spát.

Třetí den:

Odvážila jsem se stoupnout na váhu. A hle! Ručička ukázala o kilo méně. Měla jsem ze sebe dobrý pocit! Stále jsem sice běhala na toaletu, ale už jsem pomalu zapomínala, jak chutná obyčejný rohlík. Žaludek se mi scvrkl tak, že už mě hlady nebolel a já se o to víc těšila na svůj zázračný oběd a večeři s pocitem, že dělám pro své tělo dobrou věc.

Autor: NEERA Detox

Čtvrtý den:

Měla jsem před sebou už jen jeden a půl dne, byla jsem sice unavenější, ale celkově jsem vnímala více své okolí. Neměla jsem zaplněný žaludek, a o to víc myšlenek mi běhalo v hlavě.

Pátý den:

Poslední! Ráno jsem si stoupla na váhu a ručička ukazovala o dvě kila méně! Bála jsem se, aby to nebyla svalová hmota a šla se přeměřit ke své kamarádce výživové poradkyni. Ta mi potvrdila, že jsou to opravdu dvě kila tuku dole!

Závěr:

I když kúra byla v prvních dnech psychicky a fyzicky náročná, změnila mé uvažování o stravě a životním stylu. Během celého NEERA Detox programu jsem samozřejmě musela úplně vyřadit kromě svých oblíbených jídel i alkohol. Změnil se mi tím ale pohled na stravování jako takové a na zdraví mého těla. Beru teď mnohem větší ohledy na potravu a celkově na zdravější životní styl, který se dá zvládat i u každodenního pracovního tempa. Doufám, že mi to vydrží a detox si budu dopřávat jeden den v týdnu, ať mé tělo udržuji ve zdraví a v čistotě.

Výsledek totiž stojí za to, takže NEERA Detox mohu jen doporučit!

Další informace získáte na www.darzprirody.cz.