Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemějte hlad: 5 potravin, které vás zasytí nejlépe

  • Když nebudete mít hlad, bude se vám snáze hubnout.
    1. března 2014 | 06:00

    Ládujete se celý den hloupostmi, a přesto máte pořád hlad? Co takhle dát si jídlo, která vás zasytí natolik, že na cukrovinky, chipsy nebo jiné kalorické bomby ani nepomyslíte.

  • Brambory


    Brambory
    Autor: profimedia.cz
    Brambory obsahují velké množství škrobu, proto dokáží skvěle zasytit a pocit plnosti navíc vydrží velmi dlouho. Díky bramborám tak můžete ušetřit až 320 kalorií denně.
  • Mořské ryby


    losos
    Autor: Shutterstock.com
    Mořské ryby, jako je losos, tuňák a podobně, obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, která napomáhají nejen správné funkci mozku, ale také dodávají pocit sytosti. Pokud si tedy dáte k obědu mořskou rybu, můžete se spolehnout na to, že k večeři spořádáte asi o 75 kalorií méně než obvykle.
  • Ořechy


    Vlašské ořechy jsou zdravé
    Autor: profimedia.cz
    Trio vláknin, bílkoviny a tuky, které jsou v ořeších obsaženy mohou za to, že se jedná o skvělou svačinku. Hrst ořechů, ať už jsou to vlašské, para ořechy nebo třeba lísková jádra, mezi každým jídlem vás zasytí natolik, že vaše další porce hlavního chodu bude o 11% menší než jindy.
  • Ovesné vločky


    ovesné vločky
    Autor: Shutterstock.com
    V ovesných vločkách je obsažena vláknina betaglukan , který vytváří ve střevech tekutinu stimulující pocit sytosti a napomáhá omezovat chuť k jídlu. Proto jsou ovesné vločky ideální ke snídani, po které rozhodně už nebudete mít hlad.
  • Vejce


    Vajíčka
    Autor: Shutterstock.com
    Vajíčka jsou bohatá na proteiny, které mohou navodit pocit hladu až na 36 hodin. Pokud si tedy dáte vajíčka ke snídani nebo třeba jako hlavní jídlo, můžete si být jisti, že hlady trpět nebudete.

Klíčová slova:  dieta, hubnutí, jídlo, zdraví
Diskuse ke článku
.