Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hubněte s celerem: čtyři kila za dva týdny

Huněte s celerem. jde to snadno.
12. února 2014 | 12:00

Celer je skvělým pomocníkem při hubnutí, nic se ale nemá přehánět. Proto zapomeňte na jednostrannou dietu, při které byste konzumovali pouze tuto zeleninu. K vysněné postavě vám naopak dopomůže celerová polévka, kterou doplňte o libové maso a nezapomeňte během dne na ovoce.

Řapíkatý celer má skvělé regenerační, omlazující a také čistící účinky, podporuje hubnutí a navíc působí také jako afrodiziakum. Díky obsahu vitamínu B,C a A, hořčíku, fosforu, zinku nebo vápníku je takovou zásobárnou zdraví pro vaše tělo. Navíc je opravdu nízkokalorický, protože obsahuje pouze vlákninu a vodu, a to je důvod, proč jej nemůžete používat na jednostrannou dietu, během které byste konzumovali jen tuto zeleninu. Řapíkatý celer má totiž tzv. negativní kalorie, díky jejichž trávení hubnete ještě výrazněji, ale bohužel téměř nulovou energii. Mohli byste tak doslova padnout vyčerpáním.

Nebojte se celeru

Není ale nutné se jej bát. Ideální k hubnutí je celerová polévka, kterou byste si měli dopřát každý den hned několikrát.

Celerová polévka
Autor: Shutterstock.com
Celerová polévka
500g celeru
300 g zelí
2-3 mrkve
2 cibule
3 sladké papriky
2 rajčata
kopr na dochucení

Postup:
Zeleninu očistěte a pokrájejte na kostičky, které nejprve na sucho osmahněte na pánvi a pak přesypte do hrnce a zalijte 3 litry vody. Vařte asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pokud máte raději „vodové“ polévky, nechte zeleninový vývar tak, jestli raději jíte husté polévky, přelijte vše do mixéru a rozmixujte do hladka.

Dietní plán

Snídaně: Šálek zeleného čaje, celerová polévka a 1 kus oblíbeného ovoce

Oběd: Celerová polévka, plátek dušeného kuřecího masa, vařené brambory, čistá voda

Večeře: Celerová polévka, vařená hnědá rýže, plátek libového hovězího masa vařeného v páře a čistá voda.

Mezi jídly nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin, čisté vody, zeleného čaje nebo ředěné ovocné šťávy.